La fiscalia hauria d’investigar si hi ha responsabilitats penals del batle de Binissalem en l’adjudicació irregular d’un assessor vinculat a la direcció del PP

 

 

salomcabrerSegons s’ha sabut ara, l’Ajuntament de Binissalem ha estat pagant més de 42 mil euros anuals de manera irregular per un “assessorament” econòmic que, vistos els resultats, no ha estat molt efectiu,a una persona, Antoni Crespí, que comparteix l’administració d’una societat amb Mabel Cabrer, portaveu parlamentari del PP, i Joan Flaquer, exconseller del mateix partit. Per acabar d’arrodonir la jugada i que tot quedi a casa, el batle que ha fet la contractació irregular, Jeroni Salom, és a l’hora el president del PP de Mallorca.

 

Esquerra Unida considera aquest cas com un més dels casos de corrupció i de tractes de favor al que ens té acostumat el PP. És evident que creuen que les administracions que governen són una finca privada, en la que poden actuar com volen, distribuint els encàrrecs entre els seus amics sense cap respecte a la legalitat.

 

Per a EU les recurs a assessorament extern han de ser excepcionals, molt justificats i sempre mitjançant la forma de concurs públic. Per a l’assessorament ordinari, els ajuntaments ja compten amb funcionaris públics que tenen encarregada aquesta feina.

 

EU exigeix les explicacions públiques del responsable d’aquest afer, el batle i president del PP. Si no és capaç de demostrar la legalitat d’aquest sistema d’encarregar assessoraments sense contracte i sense concurs, hauria de presentar la seva renúncia. També la portaveu parlamentària ha d’explicar la seva pertinença a una societat, que té com a objecte socials una qüestió tant delicada, per dir-ho suaument, com és la d’assessorar en matèria de gestió urbanística, i haurà de demostrar que no hi ha hagut tracte de favor cap el seu soci en aquesta contractació irregular.

 

EU considera també que aquest fet posa en evidència la necessitat de que els diputats del Parlament balear, amb més motiu si són portaveus de grup, tenguin dedicació exclusiva i no participin en negocis privats, que són èticament incompatibles amb la funció pública. Mabel Cabrer hauria de renunciar a una de les dues funcions per la que obté retribucions, o bé dedicar-se al servei públic, o bé al sector privat, però compatibilitzar les dues coses porten a situacions com l’actual, en la que un soci seu ha estat beneficiat per actuacions irregulars d’un batle del seu partit.

Els fets de Binissalem s’afegeixen a l’escàndol de l’Ajuntament d’Eivissa, en el que la batlessa acordà verbalment el pagament de subvencions encobertes a un mitjà de comunicació afí, a canvi d’informacions favorables. La batlessa d’Eivissa, tot i haver-se quedat en minoria i haver actuat en contra dels informes d’intervenció, segueix aferrant-se al seu càrrec i no fa comptes de dimitir, el de Binissalem sembla que va pel mateix camí, età clar que els ciutadans no podem creure en la regeneració que prometia el president Bauzá, el PP és el mateix de sempre i no ha canviat la manera d’actuar. Només ens queda la denúncia i confiar en l’actuació de la justícia. El cas d’Eivissa ja és a fiscalia, el de Binissalem hauria de seguir el mateix camí.
Share This