pasillos-policlinica-sanza-ibizaFa un mes una clínica privada d’Eivissa anunciava descomptes per a pacients en llistes d’espera de la sanitat pública, ara és la Juaneda que també anuncia  descomptes, que poden arribar fins el 50%, per a les persones que es troben en la mateixa situació. D’aquesta manera el PP aconsegueix el que era el seu objectiu estratègic: desviar malats de la sanitat pública i afavorir el negoci privat, les retallades són una part d’aquesta estratègia.
 
Amb aquestes actuacions es demostra que l’afirmació de que no estam davant una crisi sinó davant una gran estafa és del tot certa. La crisi és l’excusa, l’objectiu real és el desmantellament del sector públic i la privatització progressiva de la sanitat per tal d’aconseguir un sistema dual: per a la majoria un sistema públic de beneficència, de poca qualitat i amb llarguíssimes llistes d’espera; per als que s’ho puguin pagar un sector privat potenciat per les polítiques del PP, oferirà uns serveis sanitaris molt més àgils i de pagament.
 
L’atac que està perpetrant el PP sobre el sistema sanitari públic no té precedents i demostra ben a les clares que és una opció ideològica, que tracta d’eliminar les conquestes socials i transportar-nos a èpoques molt anteriors. Es tracta d’una estratègia planificada de desprestigi del sector públic en el que, donada la seva visió ultraliberal, no hi creuen. Per aquest motiu, es fan les retallades, s’empitjora l’atenció sanitària i es disparen les llistes d’espera.
 
Tot això està portant a una part de la població a l’empitjorament de la seva salut i a la manca d’atenció i la cronificació de les malalties; però això no sembla importar al PP si amb aquestes mesures donen negoci als seus amics de la sanitat privada. Una vegada acabat el gran negoci lligat a l’especulació immobiliària els grans capital exploren altres fonts d’ingressos, entre els que figuren l’atenció sanitària.
 
Per a EU l’atenció sanitària universal és un dret fonamental que no podem permetre que es perdi, no podem acceptar que es llevi o es redueixi aquest drets a les persones sense recursos i que només estigui disponible per als que tenguin un major poder adquisitiu. EU crida a defensar la sanitat pública i a no resignar-se a patir un sistema de segona categoria; la sanitat igualitària i de qualitat ha d’estar garantida per les administracions públiques. No ens deixem enganyar per les “generoses” ofertes de les clíniques privades, elles van a fer negoci, les ofertes no són altruistes, el que volen és quedar-se amb una quota cada vegada més important del “mercat”. Si acceptam d’una manera resignada que no podem aconseguir una atenció sanitària adequada del sistema públic, i admetem que per tenir l’atenció correcte em de pagar els preus que estipulin les empreses privades, haurem contribuït involuntàriament

Share This