FACUA-logoFacua Balears ha convocat una concentració davant el Consolat de la Mar pel proper dia 26, a les 12 hores, per a protestar contra la gran estafa bancària de les participacions preferents, les clàusules sòl de les hipoteques, les comissions desmesurades i els interessos d’usura.

Des d’EU entenem que aquesta acció de protesta està molt justificada, ja que amb les anomenades “participacions preferents” els bancs han estafat un gran nombre de petits estalviadors que no eren conscients del risc que corrien i que mai varen estar informats per les entitats bancàries, que jugaren amb el desconeixement d’un producte tant complex. Aquestes persones es troben ara que les seves preferents no valen res i que el govern central, protegint els bancs com sempre, ha dit que com a molt podrien recuperar un 50% dels estalvis dipositats als bancs. Pel que fa a les “clàusules sòl” de les hipoteques, es tracta d’una pràctica abusiva, una autèntica usura, declarada com a tal per la UE.

Davant aquest fets, el Govern balear -contràriament al que han fet altres comunitats autònomes- no ha mogut ni un sol dit per tal d’ajudar als seus conciutadans víctimes de les males pràctiques bancàries. Per si tot això no fos prou, la majoria absoluta del PP ha deixat sense contingut la ILP que s’estava tramitant al Congrés, i no admet cap de les seves propostes com són la dació en pagament, la moratòria de desnonaments o l’establiment de lloguers socials. Per la seva part, el Govern balear es nega a fer una regulació protectora del dret de les persones que perden el seu habitatge com la que ha fet la comunitat andalusa o les que s’estan tramitant a Canàries o a Catalunya.

Per tots aquest motius, EU dóna el seu suport a la convocatòria de concentració i crida a la participació

Share This