La seva detenció arbitrària obeeix a l’intent d’atemorir els manifestants i evitar les protestes

becharaEl govern del PP incapaç de redreçar la situació econòmica, com ho demostren les dades de l’EPA conegudes avui, ni de combatre la corrupció o donar  del finançament il·legal del PP, obsessionat amb les retallades i amb les privatitzacions; amb comportaments autoritaris i antidemocràtics i actuacions que contradiuen frontalment el seu programa electoral, s’enfronta a una indignació ciutadana cada vegada major i a les protestes de la ciutadania que no es resigna davant aquesta situació.

Fruit d’aquesta indignació fou la convocatòria de manifestació del 25 de setembre de 2012 a les proximitats  del Congrés de Diputats. Una manifestació completament pacífica i democràtica, que no provocà incidents fins que policies infiltrats entre els manifestants, disfressats de “radicals”, enviats per la Delegació del Govern a Madrid, provocaren els primers incidents que “justificaren” la intervenció repressiva de la policia. El PP, amb la seva obsessió per criminalitzar la dissidència i evitar les protestes acusaren els manifestants d’actuacions contra les institucions de l’Estat, els jutges –com és lògic, deixaren aquestes acusacions en no res. No obstant, el PP, i les forces de seguretat de l’estat que utilitzen com una policia particular, continuen amb la cacera contra la dissidència. Només des d’aquest punt de vista es pot entendre la detenció en Mallorca del jove activista Lionel Bechara per haver participat en la manifestació pacífica davant el Congrés.

EU vol manifestar públicament la seva solidaritat i suport amb Lionel Bechara, al mateix temps que denunciar les actuacions repressives ordenades pel govern del PP. Costa entendre que amb tota la delinqüència que patim, la policia no tengui altra feina que la de perseguir les persones que, legítimament, protesten contra la política del PP. Com també costa entendre que en comptes d’aïllar possibles elements violents que es poguessin haver infiltrat en una manifestació pacífica, la policia es dediqui a ser qui provoca els incidents per a justificar les càrregues policials (¡Que soy compañero, coño!)

EU valora molt positivament l’actitud del jove detingut i la dels seus companys de continuar la lluita sense deixar-se atemorir per les actuacions repressives. En la lluita contra la repressió i contra les retallades, i per una democràcia molt més autèntica ens trobarem,

Share This