Mentre, el PP demostra una insensibilitat extrema i la submissió als interessos dels bancs

Càritas Mallorca ha donat a conèixer que l’any 2012 rebé 537 sol·licituds d’auxili econòmic per mantenir l’habitatge, cosa que suposa un augment del 22% en relació a l’any anterior, passant a ser la primera causa de petició d’ajudes. Al mateix temps, Càritas donà a conèixer un estudi del professor d’ESADE, Joan Ramis, sobre els efectes que provoquen els desnonaments sobre les persones que els pateixen, en el que constata “estrès posttraumàtic i col·lapse emocional”, amb greus problemes de salut. Entre les persones investigades pel professor, va veure que en molts casos s’havien plantejat el suïcidi com a opció, mentre que d’altres ho havien intentat. La crònica dramàtica dels desnonaments ens deixa constància que algunes persones consumen el suïcidi davant la pèrdua d’expectatives vitals que suposa, en molts casos, el desnonament.
 
Lamentablement, davant la situació denunciada per Càrites, la resposta de les administracions és nul·la o completament insuficient. Contrasta l’actitud de Càritas, amb mesures pal·liatives, amb la insensibilitat del govern central i del grup parlamentari del PP, que han buidat absolutament de contingut la ILP sobre desnonaments que va entrar al congrés avalada per més 1.400.000 signatures. No només deixen de banda una reclamació completament justa sinó que tracten de desprestigiar la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques amb els insults més barroers, exerceixen censura franquista contra la seva portaveu, Ada Colau, a televisió espanyola i envien la policia per a impedir el que el mateix president del Tribunal Suprem qualifica de manifestació democràtica.
 
El PP ha demostrat la seva absoluta manca de sensibilitat social en el tema dels desnonaments i els seu grup parlamentari ha actuat com a corretja de transmissió de la banca. Cada vegada és més evident que no podem esperar res d’un govern que traeix tots els seus compromisos i que porta el país a la ruïna i a bona part de la població a la desesperació. Cada vegada és més evident també la pèrdua de suport electoral i la deslegitimació d’aquest govern, que fa necessari l’anticipació de les eleccions general per tal que una nova majoria política pugui fer front a una situació dramàtica que el PP no té voluntat ni capacitat de redreçar.

caritas-a2013

Share This