cp es pontLa retirada dels cartells de protesta del CP Es Pont per part de l’Ajuntament de Palma no té cap tipus de suport jurídic i, per tant, ha estat il·legal. Les competències municipals en matèria de CCPP es limiten a la neteja, seguretat i manteniment de l’edifici i  a l’autorització de la celebració d’actes extraordinaris aliens a l’activitat de la comunitat educativa. Però en cap cas té competències per intervenir dins el centre llevant o posant cartells, pancartes, anuncis o avisos.

 

Amb la normativa actual, només la Direcció del centre, en tant que exercida per un funcionari de la Conselleria d’Educació, podria adoptar una mesura d’aquestes característiques.

 

En el cas del CP Es Pont, la direcció s’inhibí davant la col·locació dels cartells per part de l’Assemblea de Pares i Mares i altres membres de la comunitat educativa que es celebrava a l’Escola i, per tant, queda clar que l’Ajuntament, va cometre un abús d’autoritat llevant els cartells en qüestió.

 

La indignació d’alguns pares  d’alumnes amb els quals ha contactat EU és doble en la mesura en que troben a faltar la mateixa diligència per part de l’Ajuntament a l’hora de reparar els molts de desperfectes que té l’escola : un vàter que no funciona, cruis a la estructura, portes amb manetes rompudes, parets que ha caigut la  pintura, rajoles que es mouen o estan rompudes, la part del jardí plena d’herbes i amb arbres morts…

 

EU considera que el regidor Sr. Sansó, en tant que responsable del manteniment de les escoles i la Sra. Ferriol, en tant que regidora d’Educació, han d’explicar l’origen de la irregularitat denunciada i demanar disculpes, assumir o, en el seu cas, fer assumir, les responsabilitats pròpies del cas.

Share This