Esquerra de Menorca Esquerra Unida des Castell presentarà en el proper ple mocions relatives a la república, a la reforma del Codi Penal i a la reforma de la Llei de bases local, a més de presentar conjuntament una moció per declarar el municipi lliure de desnonaments.

 

em-eu-es-castell-republicaEsquerra de Menorca Esquerra Unida des Castell presentarà en el proper ple mocions relatives a la república, a la reforma del Codi Penal i a la reforma de la Llei de bases local, a més de presentar conjuntament una moció per declarar el municipi lliure de desnonaments.

 

Pel que fa a la la Llei de Bases de Règim Local Esquerra de Menorca Esquerra Unida exigeix la retirada del projecte de reforma de la Llei perquè suposa la demolició dels ajuntaments i dels serveis bàsics que presten a la ciutadania.

 

Juanmi Gomila, regidor d’EM EU as Castell, considera que aquesta llei suposa una regressió sense precedents en l’administració local i que hipotecarà el futur dels ajuntaments de Menorca i d’arreu de l’Estat, ja que “compromet i posa en perill la qualitat de vida i els drets socials bàsics de la ciutadania que estan prestant els ajuntaments, és a dir, l’estat del benestar”.

 

En segon lloc, EM EU demanarà que es declari esgotat l’actual model d’estat, reclamar l’abdicació de Joan Carles I i que s’obri un procés constituent per què la ciutadania pugui elegir lliurement un nou model.

 

En tercer lloc, EM EU presentarà una moció per instar l’Ajuntament des Castell a defensar les actuacions humanitàries envers els immigrants irregulars, atès que el Govern del PP prepara una reforma del Codi Penal que preveu que es pugui penalitzar les persones o entitats que ajudin persones immigrants en situació irregular, la qual cosa entra en contradicció amb directius europees i fa que es penalitzin actituds pròpies del comportament humà, com són la solidaritat, l’altruisme o la fraternitat.

 

A més, la comissió mixta de desnonaments de l’Ajuntament, amb el suport d’EM, proposarà al ple que declari es Castell municipi lliure de desnonaments i doni suport a les persones afectades, amb l’establiment d’un protocol d’actuació, entre altre mesures.

 

Properament, grups municipals d’Esquerra de Menorca presentaran mocions semblants en altre ajuntaments de Menorca.

Share This