Continuam tenint menys afiliacions que fa un any
 
cola-paro13Les dades de l’atur registrat facilitades pel ministeri han permès al PP fer declaracions triomfalistes sobre l’evolució de l’atur. Per a EU aquestes valoracions no responen a la realitat ja que no ens trobam davant cap recuperació de l’economia ni davant la generació de llocs de treball.
 
D’entrada s’ha de dir que cada vegada té menys importància la xifra d’aturats registrats, ja que moltes vegades només indica que les persones que estaven inscrites abandonen el registre per diversos motius (emigració o altres causes) que no tenen res a veure amb la generació de llocs de feina. És mot més fiable per a conèixer la realitat de l’atur l’Enquesta de Població Activa que fa un retrat real de la situació i que indica que en el conjunt de l’Estat es superen els 6.200.000 aturats, mentre que les dades del registre públic donen una xifra inferior als 5 milions, que molt poc tenen a veure amb la crua realitat.
 
El que de veritat indica si es generen o no nous llocs de treball legals (exclosa l’economia submergida) és la xifra d’afiliacions a la seguretat social. Aquestes xifres ens indiquen que al conjunt de l’Estat en l’últim any s’han perdut més de 680.000 afiliacions (un 4,06%). A les Illes, tot i que l’evolució és millor com a conseqüència de l’especialització turística de la nostra Comunitat, les xifres interanuals tampoc són positives: tenim un 0,45% menys d’afiliacions que al mes d’abril de 2012.
 
Per a EU aquestes xifres més que justificar el triomfalisme, haurien de fer reflexionar els nostres governants: les dades no són bones sinó tot el contrari, es continuen destruint llocs de treball, es redueix el percentatge dels aturats que reben percepcions i els que tenen la sort de mantenir un lloc de treball cada vegada tenen menys ingressos i unes condicions pitjors. En conjunt hi ha un empobriment important de la majoria de la població i unes diferències socials cada vegada més importants. Tot això ens porta a reclamar una vegada més un canvi radical de les polítiques que

Share This