Esquerra de Menorca Esquerra Unida demana la cessió dels quarters de l’Esplanada a l’Ajuntament de Maó per part del Ministeri de Defensa. EM – EU creu que és totalment inadmissible que entre administracions no hi hagi col·laboració i que el Ministeri de Defensa prefereixi especular amb un bé públic abans que cedir-lo a una altra administració, que també forma part de l’Estat. EM EU defensa que el ministeri hauria de cedir a l’Ajuntament de Maó les instal·lacions i que el consistori, quan tingués recursos, fes un pla integral de tota l’Esplanada. A més, si ara es ven a un particular, aquest no pot fer res mentre no es canviï els usos del pla general actual.

Si el que vol el Ministeri és desfer-se dels quarters, que el cedeixi en usdefruit, juntament amb les dues residències d’oficials, mentre l’Ajuntament no fa efectiva la reforma de tota la plaça.  EM creu que no es pot hipotecar de per vida la planificació integral d’una zona tan emblemàtica com és l’Esplanada i que té tanta importància en molts àmbits (educatiu, estètic, comercial, esbarjo, etc.). La recepció dels quarters suposaria un fet històric en l’ordenació del centre de Maó i suposaria completar el que ara és un espai esmitjat entre la plaça i la zona militar.

 

EM EU recorda el cas dels quarters des Castell. El ministeri els va vendre a un privat, que a la vegada va imposar les seves condicions a l’ajuntament (requalificació de la zona) per poder fer hotels. El privat, finalment va fer fallida, i els immobles van passar a mans dels bancs creditors. EM EU creu que el ministeri ja ha fet prou caixa venent béns públics a mans privades i que ha arribat l’hora en què les diferents administracions col·laborin si el que es tracta és donar el millor servei a la ciutadania.

Share This