educació no es ven

EUIB ha registrat vàries preguntes sobre els avantprojectes de llei del Govern de les Illes Balears, en matèria educativa, al Congrés dels Diputats, a través del seu grup parlamentari IU-l‘Esquerra Plural. La diputada responsable dels temes educatius, Caridad García, es reuní a Palma el passat mes de març, amb els principals representants de la comunitat educativa illenca i va conèixer de primera mà la problemàtica educativa de les Balears i els avantprojectes legislatius de l’executiu del PP.

Les preguntes que es formularan al Congrés estan relacionades amb possibles conflictes de constitucionalitat dels avantprojectes que, des del punt de vista  d’EUIB, es contraposen amb drets constitucionals bàsics i que no poden ser contradits per lleis d’inferior rang. Aquests afecten directament a la llibertat d’expressió, de càtedra, i als drets dels estudiants, molts dels quals quedarien eliminats per les lleis de convivència i de símbols, ambdues rebutjades per la nostra formació política en diversos comunicats.

Des d’EUIB esperam la retirada dels dos avantprojectes, ja que tant l’anomenada “llei mordassa” com la llei de símbols vulneren drets bàsics i inalienables de la ciutadania de les Balears. Recordam que són normatives fetes “ex professo” per intentar aturar la campanya “enllaçats pel català” i la protesta a les aules (samarretes de Crida, exposició de les retallades a l’alumnat, etc.)

De fet, tenim un exemple recent de la futura aplicació de la llei de símbols, quan l’Ajuntament de Palma la intentà aplicar al CP Es Pont -sense estar aprovada la normativa- ordenant la retirada dels cartells que s’havien penjat en la jornada de protesta del passat 25 d’Abril (amb motiu de les tancades)-. Des d’EU denunciàrem l’extralimitació de les funcions i la regidora d’educació de Cort va haver de rectificar i demanar disculpes. Amb la normativa aprovada no hauria estat així, aquest cas serveix doncs, per exemplificar la repercussió que pot tenir l’aprovació d’una llei com aquesta.

Wert, el ministre pitjor valorat al CIS, haurà de respondre al Congrés de les “tasques” dutes a terme per la Conselleria d’Eduació de les Illes Balears, que fins ara ha encapçalat Rafel Bosch i en la qual Joana M. Camps aterra sense experiència i amb una vaga convocada a nivell estatal, d’infantil a universitària, per dijous dia 9. Tota la comunitat educativa està en peu de guerra en defensa de la qualitat de l’educació pública i del català, a les aules.
 
S’adjunta el text de les preguntes registrades al Congrés de Diputats

Share This