Gaspar-maig-2013El diputat d’IU Gaspar Llamazares a formulat diverses preguntes al govern central en relació a la mort d’un jove senegalès amb 8 anys de residència a Balears que es produí a Mallorca el passat 21d’abril. En el preàmbul de les preguntes, Llamazares es fa ressò de la confusa informació facilitada per la Conselleria de Salut, així com de la denúncia de Médicos del Mundo que afirma que el jove no va ser atès correctament a l’Hospital d’Inca. Llamazares també incideix en el fet que el Reial Decret Llei 16/2012, que exclou de l’atenció primària els immigrants insuficientment documentats, situa aquestes persones en un règim d’apartheid sanitari que pot suposar un risc greu per a la seva salut, a la vegada que col·loca els professionals mèdics davant el perill de ser portats davant els tribunals pel delicte de denegació d’auxili.

   

En concret, les preguntes de Llamazares fan referència a la necessitat d’una investigació exhaustiva en relació a aquesta mort, sobre la possibilitat d’exigir responsabilitats polítiques professionals o penals, sobre la convocatòria d’una reunió del Consejo Interterritorial de Salut per a coordinar l’atenció sanitària als immigrants amb situació administrativa irregular i, per últim, sobre si el govern pensa derogar el Reial Decret Llei 16/2012 que exclou els immigrants “sense papers” de l’atenció primària.

     

Adjuntam el text íntegre de les preguntes registrades per Gaspar Llamazares en el Congrés dels Diputats.

 

 

Share This