La irresponsabilitat del Govern tendrà uns costos inadmissibles per a la Comunitat

Només els acomiadaments irregulars dels 9 treballadors de la darrera sentència (salaris de tramitació i cotitzacions socials) se situen en torn als 400.000 euros

És inadmissible que Bauzá hagi premiat amb la Conselleria d’Economia al responsable dels acomiadaments irregulars, l’ anterior responsable de l’Oficina de Control Pressupostari

garcia-consellerUna nova sentència declara nul l’acomiadament de 9 treballadors de l’Institut d’Innovació Empresarial de Balears. Aquesta sentència s’afegeix a la que també declarava nuls altres 7 acomiadaments del mateix institut i el Govern està obligat a la readmissió d’aquest treballadors.

Si tenim en compte que l’excusa per a l’acomiadament dels treballadors era la reducció de costos laborals dins la política d’austeritat, la mesura s’ha mostrat completament contraproduent ja que el Govern haurà de pagar els salaris de tot un any, des del moment del seu acomiadament, a uns treballadors que no han anat al seu lloc de treball. Si a més es confirma que el Govern recorre totes les sentències davant el Tribunal Suprem, hauran de seguir pagant els salaris dels tres anys que es suposa que poden passar fins que el Suprem dicti la sentència definitiva, també sense anar a la feina!

Per a fer-se una idea del que pot suposar això per a les arques de la Comunitat basta veure que només els anomenats salaris de tramitació i les cotitzacions socials dels últims 9 acomiadats es situen en torn als 400.000 euros, i s’ha de tenir en compte que el total d’acomiadats de les empreses públiques són 600, molts dels quals poden obtenir sentències en el mateix sentit. L’import total d’aquesta barbaritat pot ser impressionant.

Per si no fos prou irresponsable, injusta i vulneradora dels drets dels treballadors, la decisió del Govern d’acomiadar sense indemnització i sense negociar un ERO, per la via de l’amortització” de places, ens trobam ara davant una irresponsabilitat encara major: la de pagar sense necessitat de que els treballadors vagin al seu lloc de feina. Amb la quantitat de treballs útils i necessaris que podrien fer per la comunitat.

 Una irresponsabilitat d’aquestes característiques exigeix el cessament fulminat dels responsables d’aquest disbarat, o la dimissió del seu responsables últim, el president del Govern, que ha premiat a un d’ells amb la Conselleria d’Economia. Una vegada que Bauzá ha rectificat davant les pressions dels empresaris, i ha ajornat l’aprovació dels nous imposts, és hora que rectifica davant una decisió encara molt més greu, i tornar endarrere els acomiadaments.

 Esquerra Unida exigeix la immediata readmissió dels treballadors acomiadats amb sentència que declari nuls els acomiadaments, així com la de tots els que es trobin en la mateixa situació, a la vegada que s’iniciïn negociacions de cara a la reestructuració de les empreses públiques, pactant la reducció de places i respectant escrupolosament els drets dels treballadors públics.

Share This