ses salinesA la platja eivissenca de ses Salines, la platja de la “gent guapa” i de les revistes i teles del cor, la que està enclavada en un parc natural i explotada, com si la llei de Costes no anàs amb ells, per l’empresa privada, IBIFOR (vinculada al l’expresident Cañellas) han aparegut a principi de temporada uns vigilants que amb la seva elevada estatura i les seves robes semblants a les de la policia nacional tracten d’impedir, acovardint els que les practiquen, que hi hagi activitats que no agradin a la seva “selecta” clientela. Sobre tot, com va dir el gerent de l’empresa, si aquestes activitats les porten a terme negres o gitanos.

IBIFOR i les empreses a les que té llogats els macro restaurants gestionen com si fora una propietat privada el domini públic de la platja de ses Salines i la veïna d’es Cavallet davant l’absoluta passivitat de la Demarcació de Costes i de l’ajuntament de Sant Josep. Aquesta passivitat els ha permès multiplicar per 10 la superfície autoritzada per als establiments de la zona. Tot això amb un títol de concessionaris de dubtosa legalitat.

Els explotadors de la platja al·leguen que ells atreuen el “turisme de qualitat” per a justificar les ocupacions abusives, els preus exagerats o la música a tot volum. Entre tots han aconseguit que la que era una de les platges més familiar de l’illa s’hagi convertit en una espècia de “coto privat” en el que només hi cab la gent VIP, privatitzant en la pràctica una bona part de la platja.

No obstant, aquesta última actuació d’IBIFOR ja ultrapassa tot allò que es permissible: contractar matons uniformats per a expulsar els que no les agraden i exigir als usuaris de la platja que es comportin de la manera que ells volen, no es pot permetre de cap de les maneres. Per això, hem presentat una denúncia davant la Policia Nacional reclamant que s’obligui a retirar la vigilància privada del domini públic. Tot i que tenim constància que els membres de la policia han aixecat actes d’infracció, de moment l’empresa IBIFOR diu que té la intenció de mantenir els vigilants, i ens consta que mouen fils per aconseguir algun tipus d’autorització governativa.

Des d’Esquerra Unida estarem vigilants per a impedir aquests abusos d’empreses prepotents i per aconseguir que els espais públics es puguin gaudir amb igualtat de condicions per part de tots els ciutadans, i no permetrem privatitzacions encobertes ni actuacions il·legals.

Share This