alpha-pam-L-i C4TRLa conselleria de Salut acaba de destituir el gerent de l’Hospital d’Inca, Fernando Navarro, pels fet que determinaren la mort per tuberculosi, una malaltia tractable i curable, del jove senegalès Alpha Pam. Al mateix temps ha informat de la incoació de tres expedients disciplinaris.

EU creu que les responsabilitats no acaben aquí, es necessària l’assumpció de responsabilitats polítiques per part de la màxima autoritat sanitària de Balears, el conseller Sansaloni. Si bé és evident que a l’Hospital d’Inca no es va atendre correctament un pacient que s’havia derivat des del centre de salut amb indicis clars de patir una tuberculosi, no és menys cert, que les instruccions donades per la Conselleria a tots els centres sanitaris passaven per dificultar impedir o cobrar l’assistència sanitària urgent a la totes les persones tenen  dret d’una manera gratuïta.

El conseller Sansaloni és el responsable d’haver-se donat aquestes ordres criminals als centres sanitaris i el que, d’una manera molt covarda, va tractar de no deixar rastre d’aquestes instruccions que han provocat la desatenció de persones amb malalties molt greus. Això només a passat després que la mort d’Alpha Pam hagi posat en evidència unes pràctiques que es venien denunciant ja fa temps per part de les ONG que treballen en l’assistència als immigrants.

Voler deixar la dramàtica mort d’Alpha Pam amb un simple error o mala gestió dels professionals és d’una hipocresia política extrema. La mort d’aquesta persona  i tants i tants casos de desatenció, és responsabilitat directa dels governs del PP i, en concret, de la ministra Ana Mato, que va redactar el decret que exclou els immigrants de la sanitat pública, i el conseller Martí Sansaloni, que va endurir encara més les condicions en que es prestava (o es denegava) l’assistència sanitària.

A aquestes dues persones, per dignitat, no els queda altra remei que presentar la seva dimissió i demanar disculpes. Políticament és el mínim que se’ls pot exigir, independentment de les responsabilitats penals que també se’ls harur’ de reclamar.

Share This