Esquerra Unida ha organitzat un acte a Cala Rajada dintre de la campanya “hi ha Alternativa” que es va desenvolupant poble a poble i barri a barri. Aquest comptà amb la presència de l’ex-diputat del congrés per Esquerra Unida (Màlaga) durant més de 10 anys Antonio Romero Ruíz , que va ser presentat  per Juan José Martínez Riera coordinador de l’Àrea de territori, medi ambient i transports de Esquerra Unida de les Illes Balears.

La xerrada tengué com a eix central la construcció d’alternatives constitutives com a resposta a l’atac neoliberal. Romero “Fa 30 anys els estats capitalistes deixaren un parell de drets als treballadors, amb la fi de la URSS, els capitalistes van a per tot”. Dins aquest context fa un parell d’anys algunes persones afirmaren que la historia havia acabat perquè no hi havia lluita de classes però aquestes persones s’equivocaren perquè segueix existint i amb més intensitat que mai, membres de la CEOE apuntaren “la lucha de clases existe, y la nuestra va ganando”.

Romero davant un auditori que omplí el Saló d’actes del Centre Cultural Cap Vermell explicà que “l’única manera de generar doblers es amb la feina i per això el col·lectiu dels treballadors tenen tanta força per que si no fos per nosaltres no hi hauria generació de riquesa, i posar d’exemple que enterrasim els doblers a mem si els doblers feien doblers.”

També es marca que la tercera república està més a prop que mai dins un context de llibertat, solidaritat i federalisme. I que actualment la monarquia està sostesa per el PSOE i PP, i la seva caiguda és imminent.

Apostà per que la sortida a la situació actual, pasa per una organització al carrer on conflueixin totes les forces polítiques i socials per trobar una sortida a la crisi que respongui als interessos de la majoria social de l’estat i a les èlits que s’està lucrant de la situació actual.

Per que hi ha alternatives de present i de futur, i aquestes les farem entre totes i tots, va concloure.

antonio romero capdepera

Share This