EU considera que els potentats de la Fundació Turística no tenen vergonya

 

Patrimoni Nacional no pot “tornar” el Fortuna als membres de la Fundació sinó que ha de revertir en els ciutadans de les Illes Balears

 

350-FortunaLa Fundació Turística de les Illes Balears, una entitat que tot i haver estat declarada d’Interès Públic ningú no sap a què es dedica, s’ha reunit urgentment per a reclamar la “devolució” del iot Fortuna, que es va dissenyar i comprar d’una manera completament irregular i amb un cost molt important per a les arques de la Comunitat. Es veu que aquesta gent no saben allò de “Santa Rita, Santa Rita”… Ningú no es pot fiar de la “generositat” d’aquesta classe de gent: quan fan un regal, en realitat no el fan, sinó que pensen que el poden deixar en depòsit i recuperar-lo quan vulguin.

 

Aquesta colla de rics aduladors de la monarquia (just igual que els que li donaven tot el que volia a Iñaki Urdangarín per ser qui era) varen moure una operació de màrqueting que només els va sortir gratis a ells (les donacions a les Fundacions desgraven), que va suposar un ridícul pel Govern balear presidit per Jaume Matas, i la destinació d’una partida elevada, que hauria pogut anar a activitats molt més necessàries, dels pressuposts públics.

 

El motiu d’aquest canvi d’actitud (abans havien dit que no el reclamarien) sembla ser la proposta d’EU de que l’import de la subhasta del Fortuna es dediqui a cobrir necessitats socials dels ciutadans de les Illes que sufragaren, sense que ningú els preguntes si hi estaven d’acord, aquest ostentós vaixell  a major glòria de la monarquia i de la colla de cortesans bavosos que es feien les fotos amb la família reial. Fins aquí podríem arribar, deuen haver  pensat, que el Fortuna s’ha de destinar a les persones d’alta alcurnia i de cap manera es pot destinar a ajudar els plebeus i miserables.

 

EU es ratifica en que els beneficis de la venda del Fortuna han d’anar als més desafavorits i en cap cas, poden anar a una gent que ja té massa cobertes les espatlles però sembla que la seva cobdícia no té límits. El monarca, que es troba amb el pitjor moment de popularitat, va fer un gest per tractar de recobrar credibilitat. Si ara no s’oposa a que el Fortuna passi a una gent que només va pagar una part del cost del iot perdrà la credibilitat, poca o molta, que havia recuperat. El Fortuna no pot anar a fer més rics als rics, la crisi-estafa ja accentua prou les desigualtats socials per permetre ara que el Patrimoni Nacional faci aquest regal als que ja naden en l’abundància. Per a EU, és una qüestió innegociable: els beneficis de la venda del Fortuna han d’anar a corregir, en la mesura que sigui possible, les terribles desigualtats socials.

 

Share This