aleas illes balearsHem rebut amb indignació aquest 27 de Maig la trista notícia d´un atac esdevingut contra una parella gai a Palma. Des de l’Àrea de Llibertat d’Expressió Afectiu-Sexual d’Esquerra Unida de les Illes Balears (ALEAS-EUIB), en primer lloc volem donar el nostre suport a les dues víctimes i esperar la ràpida recuperació del noi que ha estat ingressat en la UCI i en segon lloc condemnar de forma contundent i sense pal·liatius aquesta última agressió homòfoba que ha tingut lloc a la nostra ciutat. Per desgràcia cal reconèixer que no es tracta d’un cas aïllat i que cada cert temps es produeixen atacs i/o caceres contra la comunitat LGTBI de Palma. Un fet que demostra que queda molt treball per fer perquè no només es respectin els drets del nostre col·lectiu, sinó perquè cap persona del mateix hagi d’anar amb temor pels carrers de la nostra ciutat pel simple fet de ser qui és. De forma anecdòtica recalcar que un dels agressors pertanyia a un programa d’una cadena televisiva caracteritzada per la total absència de cultura en la seva graella. Això demostra quina classe de valors es transmeten en les nostres llars a través de la televisió, uns valors que representen el sistema hetero-patriarcal. Un altre exemple que demostra la decadència de la nostra societat és que en alguns mitjans s’ha fet més ressò del caràcter de “concursant” d’un dels agressors que en l’agressió en si. Al mateix temps també volem denunciar la lamentable actuació dels dos funcionaris del Cos de Policia Nacional que van intentar ajudar a un dels agressors, amb els quals mantenen una amistat, recomanant-li que “es llevés d’en mig”. Considerem que una policia al servei de la ciutadania no pot tenir aquestes pràctiques tan qüestionables i impròpies d’un sistema democràtic.

Des de ALEAS-EUIB volem denunciar aquest tipus d’actes que succeeixen al barri de Gomila, el qual ha caigut totalment en desgràcia i que té una infinitat de possibilitats; volem/exigim a l’equip consistorial de Cort que prengui mesures i de facilitats per a la rehabilitació integral de la zona per transformar-la en un barri per i fet per la comunitat LGTBI. Un barri a l’estil i semblança de Chueca a Madrid, que acabi amb la marginalitat i la perillositat d’aquesta zona de la ciutat, dinamitzi l’economia del barri a través del petit negoci i sigui un referent per al turisme. El barri LGTBI que una ciutat com Palma es mereix. Finalment volem fer una trucada a totes les nostres companyes del col·lectiu, demanar-lis que denunciïn cada agressió però sobretot que s’organitzin i lluitin pels nostres drets, perquè aquests abominables atacs no tornin a succeir. Per fer saber a tots els homòfobs que la comunitat LGTBI de les Balears no romandrà passiva i plantarà cara.

Contacte:
 illesbalears@aleasiu.org
Facebook ALEAS Illes Balears / Twitter @ALEASIlles
971724488/662140858

Share This