bauza-foto no dona explicacionsQue el president Bauzá no mostra el més mínim respecte per les lleis que regulen el funcionament de les administracions és una cosa ben sabuda, a la vista del seu comportament en relació a l’explotació d’un negoci farmacèutic incompatible amb els seu càrrec, també ho és que considera el Govern com una finca privada que pot gestionar en favor dels seus interessos, però els fets coneguts ara en relació al tracte de favor d’una funcionària amiga a la seva època d’alcalde de Marratxí ultrapassen tot el que era imaginable i freguen el surrealisme polític, a la vegada que demostren el menyspreu més absolut cap a la legalitat i els criteris de mèrit per a la provisió de places de l’administració.

Bauzá va decidir “premiar” una funcionària que devia ser especialment lleial (única virtut que considera Bauzá dels seus subordinats) amb un augment de sou, instrumentalitzat per la via d’augmentar la seva categoria. Tant bons serveis devia haver prestat aquesta funcionària que, amb l’objectiu de que no perdés ni un sol dia l’augment de sou, es va inventar una reunió a l’ajuntament el dia 1 de gener de 2010, un dia que, com tothom sap és festiu i inhàbil per l’administració. Però Bauzá no es va acovardir per aquest fet, si podia prescindir absolutament del procediment administratiu, no era qüestió d’atura-se davant una minúcia com aquesta.

No sabem quins són els ran serveis que havia prestat aquesta funcionària, però devien ser molt importants, ja que una vegada que es va extingir la seva plaça, des del Consolat es donaren les instruccions pertinents per col·locar-la com a càrrec de confiança del govern municipal del PP. El que està clar és que els serveis no foren a la corporació sinó a l’equip de govern o al mateix Bauzá. Si no hagés estat aquest el motiu, no hi hauria hagut cap problema en que la funcionària es sotmetés al procediment reglat com la resta de treballadors públics.

Esquerra Unida considera aquesta actitud del que era l’alcalde de Marratxí i ara és el president del Govern com absolutament indigna i exigeix de Bauzá unes explicacions clares i contundents. Si no és així i no vol o no pot donar aquestes explicacions, haurem d’entendre que no hi havia cap motivació per a l’ascens i que es tracta d’una decisió completament arbitrària, a la vegada que il·legal, d’una persona que està acostumada a prendre les decisions simplement per la seva “santa voluntat” prescindint completament de qualsevol procediment

Per altra part, no estaria per demés saber les grans virtuts i mèrits que adornen la persona de la funcionària que han motivat un tracte tant favorable i discriminatori per part dels dirigents del PP.

Share This