Esquerra Unida rebutja l’actual projecte de sortida de l’autopista de Llevant a l’altura d’es Molinar, degut a que l’actual projecte destruiria i fragmentaria una de les darreres zones rurals de Palma, de gran valor etnològic i paisatgístic.
 
autopista llevant foto
 

El projecte preveu que la sortida passi per enmig de l’àrea rural, i la deixa descontextualitzada, envoltada d’asfalt per totes bandes. Per EU es fa en el pitjor lloc possible i de la manera més costosa, ja que les obres més les expropiacions tendran un cost superior als 20 milions d’euros. Per tant, no només és un projecte excessiu i de gran impacte, amb efectes irreversibles sobre una de les zones més sensibles belles i fràgils de Palma, sinó que també té un cost absolutament exagerat, que no es correspon a l’actual etapa d’austeritat i de retallades en tots els serveis.

 

Des d’EU demanam racionalitat: sabem que la sortida és molt demanada pels veïns de la barriada, però no necessàriament s’ha de fer d’aquesta manera. Hi ha alternatives a aquesta macro-sortida, que sembla que no s’han estudiat. Instam a fer cas al sentit comú, que ens indica que seria millor que l’accés a l’autopista fos per el carrer Ciutat de La Plata, facilitant l’accés al Portitxol just per davant del palau de congressos, evitant la llarga volta que s’ha de fer actualment per accedir-hi des de l’autopista de Llevant.

 

 Tot indica que una vegada més, el PP opta per les obres faraòniques de gran impacte ambiental i costos exagerats, al mateix temps que renuncia a potenciar el transport públic completant la línia fèrria de Llevant, de Manacor a Artà. L’excusa de que no hi ha doblers no és certa, el que passa és que els destinen a altres coses.

Share This