Les escoles concertades desmenteixen el Govern i aquest ha de rectificar desmentint-se a sí mateix.

eleccio llengua juny 2013Segons la Conselleria d’Educació només un 40,02% dels alumnes de les escoles concertades de Balears havien elegit el català com a llengua en la que volien rebre el 1r ensenyament en lectoescriptura (P5, 1r Primària i 2n Primària), però les patronals del sector, els rectificaren i varen dir que  entre el 75 i el 80% varen elegir el català. Aquesta disparitat no podia ser simplement conseqüència d’una errada involuntària, que mai podria donar una disparitat tan gran. Coneixent les intencions del Govern i la seva valoració dels resultats que ells mateixos feren públics, no hi ha dubtes que ens trobam davant una gran manipulació que tracta de demostrar que la majoria de la població de les Illes no volen l’ensenyament en català.

Ahir es produí la rectificació de la Conselleria, que pensam torna a presentar les dades amb un intencionalitat manifesta de fer veure l’augment de l’elecció del castellà a les escoles privades i concertades. El govern digué:  “del total d’alumnes que han triat català 8738, un 74.61% està escolaritzat a un centre públic i un 25,38% a un centre concertat; i del total d’alumnes que han triat castellà com a 1a llengua 3745 alumnes un 40,2% està escolaritzat a un centre públic i un 59,7 a un centre concertat”

El president Bauzá, al que encara no se l’ha escoltat mai referir-se a la llengua pròpia amb el seu nom de català, dins la seva croada paranoica en contra d’aquesta llengua, no ha tengut inconvenient en mentir descaradament, atribuint el fracàs escolar a la immersió lingüística, ara va una mica més lluny i difon unes xifres completament falses i manipulades. Aquesta actitud lliga molt amb el seu caràcter mentider que ve demostrant des que governa.

Però tot ha de tenir un límit, no es pot permetre que el Govern segueixi atacant el català i vulnerant el mateix estatut d’Autonomia, no es pot permetre que s’utilitzin criteris anticientífics per avalar els seus deliris i, sobre tot, no es pot permetre la mentida, la manipulació i la distorsió de la realitat, quan aquesta no respon als seus esquemes ideològics.

És sorprenent veure com el suposat “sector regionalista”, si és que existeix, del PP acati sense dir res, les aberracions de Bauzá, cosa que demostra que s’estimen més la cadira que la nostra llengua i cultura. El president ha imposat les seves fòbies sobre un partit piramidal acostumat a no qüestionar les decisions del líder, però Bauzá hauria de ser conscient  que si aquesta política no li dóna els rèdits polítics esperats, el partit renegarà d’ell com d’un empestat i fins i tot diran que mai havien estat d’acord. Podria aprendre de l’experiència de Jaume Matas per veure el que li pot passar.

Esquerra Unida creu que els responsables d’aquesta manipulació haurien de ser cessats de manera fulminant, però com és més que provable que les instruccions venguin directament des del Consolat, tal vegada el que passarà és que seran ascendits.

Share This