festes coso felanitxEU celebra que el jutjat de Manacor hagi decidit l’arxiu definitiu de la causa oberta pels incidents ocorreguts a les festes de Sant Agustí de Felanitx, però creu que aquest cas mai s’hauria d’haver judicialitzat. El fet de que s’organitzin protestes d’una ciutadania indignada contra l’acció del Govern, mai hauria d’haver donat lloc a tot el procediment judicial que s’ha desenvolupat i que ha acabat amb l’arxivament. Pensam que els jutjats, que es troben completament saturats, tenen coses més importants que fer que les d’atendre les demandes d’un partit, el PP, que no accepta les crítiques ni les protestes ciutadanes.

El Govern ha tractat sistemàticament de silenciar aquestes protestes mitjançant la repressió, amb grans contingents de policia que acompanyen sempre el president, les sancions administratives i les denúncies judicials. El fet que ara s’arxivi una d’aquestes denúncies hauria de fer reflexionar el Govern i les institucions governades pel PP (com l’ajuntament de Felanitx) i haurien d’acceptar que escoltar les crítiques, fins i tot les que no tenen modals exquisits, va amb la seva paga. També ha d’entendre que no es pot dedicar atemorir als ciutadans que volen protestar amb cossos policials, sancions governatives o denúncies davant els jutjats.

Des d’EU creiem també que ara el que pertoca és retirar les multes imposades per la Delegació del Govern, que si no estaven justificades abans, després de la resolució judicial encara ho estan menys.

Share This