isern 2 anys governDavant l’anunci de la congelació dels impostos fet avui per part del batle de Palma, Mateo Isern, EU de Palma manifesta:

1- Aquest anunci dona el sús a la campanya electoral de l’any 2015. De fet, aquesta va ser una de les promeses estrella del PP durant la passada  campanya i, com ha estat habitual al conjunt de l’Estat, el PP la va incomplir de forma flagrant adduïnt motius com “l’herència rebuda” quan era ben sabut que qui entràs a les institucions  trobaria una situació econòmica por favorable degut als efectes de la crisi i la minva sobtada en els ingressos. Aquesta mesura, totalment electoralista, ens recorda el valor de la paraula del batle de Palma i del PP. 

Per tant: què ens assegura que sigui certa? Què ens assegura que en absolutament cap cas, ni cap canvi de l’econonia global, nacional o de la troika, no farà que la pujada d’impostos torni a ser emprada pel PP? Per què, ara si, l’hem de creure? 

Ja que no podrem votar a una consulta popular si acceptam l’incompliment del programa electoral del partit de govern, exigim al batle de Palma, com a mínim, una disculpa pública i sincera a la ciutadania.

2- A més d’electoralista, la mesura és pura propaganda. Els presagis de “la llum al final del túnel” tenen un component propagandístic més semblant a les nefastes declaracions sobre els “brots verds” de l’expresident del govern, que als pronòstics d’entitats respectables que auguren més atur, més crisi, més sofriment social i que en cap cas situen de forma fidedigna el punt al que comenci el creixement econòmic. Aquestes declaracions formen part de l’argumentari actual del PP i que es repeteixen arreu l’Estat per donar la sensació de que és una veritat irrefutable. Ja les hem sentit en boca de Rajoy o de De Guindos. Ja se sap que un dels principis més elementals de la propaganda és quel una mentida repetida pot arribar a semblar una veritat.

3- El cinisme i la manca de sensibilitat del PP de Cort semblen no tenir límits. En primer lloc, cal dir que la pitjor part -com diu el batle Isern- no ha passat ni passarà per a les centenars de famílies de Palma amb tots els seus membres sense feina, o a les famílies que gairebé només poden pagar la seva hipoteca i han de mester els bancs d’aliments per poder menjar, o inclús, a les famílies desnonades a les que el sistema ha expulsat i que tant costa a les institucions no deixar-les a la seva sort mentre es protegeixen les entitats bancàries. En segon lloc, no es pot mirar a la ciutadania a la cara, dir-li que ja ha passat el pitjor, que no pujaran encara més els impostos o que no es faran encara més retallades als serveis públics que tant necessitaven sense dir que els 27,6 milions de superàvit s’han entregat a la banca. El batle de Palma no es pot sentir alié a aquest patiment i no pot no sentir-se responsable. Aquest cinisme és intolerable.

Share This