Hi ha evidències del pagament d’un sobrecost que afavoreix alts funcionaris
 
La fiscalia anticorrupció hauria d’investigar aquest cas
 
Hotel-RocamarEl Govern havia encarregat una valoració a un expert taxador que va valorar l’hotel en 284.631 euros. No obstant va acabar pagant la quantitat de 971.671 euros, un 340% més.
 
Esquerra Unida exigeix que el conseller Carlos Delgado doni explicacions de manera immediata sobre aquesta fosca operació que sembla que ha suposat la pèrdua de 672.808 euros que corresponen a la Comunitat Autònoma. Aquesta “generositat” ( ni el viatge de Bauzá a París per fer-se una foto amb Rafel Nadal) no s’escau amb la política d’austeritat i de retallades massives que practica el Govern.
 
Per si no n’hi havia prou amb el malbaratament de recursos públics que suposa aquesta operació, les sospites fundades de que els beneficiaris siguin alts càrrecs del Govern, segons informacions periodístiques molt documentades, fan que aquest cas es pugui inscriure com un més dels de corrupció política, practicada per les administracions governades pel PP en favor del partit o els seus dirigents i amics.
 
La Conselleria de Turisme, a pesar de comptar amb la taxació d’un expert va encarregar-ne dos de noves a funcionaris de la Conselleria, que coincidiren en el preu desmesurat que s’acabà pagant. Un d’ells era “company” del cap de la inspecció de Turisme, J. Francisco Ensenyat, i un altre ha estat “ascendit” recentment a la condició de secretari general de la Conselleria de Salut. Ensenyat sembla haver estat el beneficiari últim de l’operació. Una operació aquesta, que sembla ser una continuació de les maniobres especulatives en relació a aquet hotel en ruïna, que varen viure un episodi esperpèntic a l’època en què Jaume Matas i Munar eren amos i senyors de l’urbanisme de Mallorca: un intercanvi de places amb una finca de sa Ràpita. La intervenció de la fiscalia i una nova majoria progressista al Govern i al Consell de Mallorca impediren aquell gran negoci especulatiu.
 
EU creu que, com va passar amb l’intercanvi de places, hi ha motius més que suficients perquè la fiscalia anticorrupció investigui aquests. Som conscients que el treball se’ls acumula, però és evident que la corrupció política no és un tema només d’altres legislatures, sinó que es segueix produint. Creiem que s’ha de ser molt rigorós en el maneig dels recursos públics i, que no es pot permetre que es desviïn per afavorir interessos particulars

Share This