IMG-20130610-WA0001

La Confederació Europea de Sindicats ha convocat mobilitzacions a tot Europa del dia 7 a dia 16 de juny per exigir una Europa més social i democràtica. Des del maig de 2010, quan Zapatero va claudicar davant la Troika, el Govern del PSOE primer i el PP després han fet la mateixa política econòmica, amb conseqüències molt greus per a la majoria de la societat. En un principi, el PP, en un acte d’hipocresia política, va criticar les retallades del PSOE, la congelació de les pensions i la reforma laboral, però ja l’agost de 2011 es van posar d’acord per modificar l’article 135 de la Constitució i també amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària, el PSOE i PP comparteixen fins avui el mateix programa econòmic. La prova de tot això és el “pacte davant d’Europa”, una escenificació que al final no deixa de ser teatre del dolent.
 
El PP ha seguit pel camí que va iniciar el PSOE però ha anat més lluny, aprovant una reforma laboral que facilita la destrucció de llocs de feina, elimina els drets laborals i ataca el dret de negociació col·lectiva, afegit a les retallades socials, l’austeritat més extrema i una defensa del neoliberalisme més dogmàtic. És a dir, governen pels interessos d’una minoria en contra de la gran majoria, i açò ens ha fet arribar als 6 milions d’aturats i la desesperació de molts petits empresaris, que una i altra vegada veuen com la banca tanca l’aixeta del crèdit i, en canvi, aquesta mateixa banca és rescatada amb els imposts de tots. L’últim i gravíssim episodi d’aquesta política és la gran retallada de les pensions que està preparant el govern Rajoy.
 
S’està desmantellant l’Estat Social seguint les directrius de la Troika i en favor de la gran banca, especialment l’alemanya. Tant Zapatero abans com Rajoy ara, diuen que és per responsabilitat, que ells no volen, però que no hi ha alternativa. Mentides i més mentides.
 
Sí que hi ha alternatives, i tant! Els sindicats i la Confederació Europea de Sindicats, fa estona que planteja la necessitat de posar fi a les retallades, canviar el model productiu, invertir en creixement, en R+D+I, a desenvolupar l’Estat de Benestar, el canvi de model fiscal a Espanya i unificació fiscal a Europa, defensar el diàleg social i el model de pensions… En definitiva, proposant alternatives a les polítiques que anys després han demostrat que no serveixen a cap país d’Europa. Fins i tot dins la Troika, comença a haver-hi veus que qüestionen tanta austeritat.
 
Esquerra Unida serà present el dijous dia 13 a les manifestacions que sortiran a les 19:30 h de la Plaça Espanya de Palma, de l’Esplanada de Maó i del Passeig Vara de Rey d’Eivissa, per sumar la seva veu  a la convocatòria dels sindicats i amb tots els que es rebel·len contra les mesures antisocial de la Troika, el govern de Rajoy o el de Bauzá, i reclamen una sortida social de la crisi que acabi amb les retallades, estimulant l’economia des del sector públic, generant llocs de treball i garantint el manteniment de l’Estat de Benestar . Per aconseguir això, les receptes de Draghi, Rajoy i Merkel no serveixen.

Share This