JoanaMariaCamps juny2013Si no era ben evident per quin motiu Bauzá va destituir un conseller  d’Educació amb coneixements de la matèria, i el va substituir per una desconeguda, en la sessió d’ahir del Parlament va quedar ben clar: si Bosch oferia una tímida resistència a les contínues agressions al català per part del Govern Bauzá, Joana Maria Camps no té empatx en portar aquestes agressions fins a l’extrem. La consellera Camps va haver de reconèixer que no tenia cap coneixement especial del món educatiu, el seu comportament d’ahir demostra que tampoc té vergonya.

Que un partit que impulsa l’estudi de la religió (catòlica) com assignatura avaluable parli de que hi ha professors que “adoctrinen” els alumnes, no té nom. Que el mateix partit del ministre que vol “espanyolitzar” els alumnes, vegi amenaces catalanistes per ensenyar el català normatiu (llengua pròpia de les Illes, segons l’Estatut) és de vergonya.

Però ahir, la consellera encara va anar més lluny, dient que escolars temen  manifestar les seves idees, per por a ser suspesos pels professors que, segons ells, “adoctrinen” els alumnes. Aquest atac a la feina dels docents, que és continuació de les insídies que es venen difonent des del seu partit, no seria acceptable en cap país del món, però aquí es diuen sense immutar-se: qualsevol guerra bruta contra el català i contra els professors que l’ensenyen correctament, la donen per bona si els serveix per l’objectiu “espanyolitzador” de Wert i Bauzá. Qualsevol dia demanarà el cap d’algun professor que expliqui que l’avortament és un dret de les dones reconegut als països més democràtics, ja que això xoca amb el nacional catolicisme que volen reintroduir.

Si la senyora Camps tengués un mínim de dignitat, ja hauria demanat disculpes al professorat i, a continuació, hauria presentat la seva dimissió irrevocable. Però no ho farà, perquè no en té de dignitat. De fet, això  va ser una qüestió decisiva pel seu nomenament.

Però les coses no es poden quedar així, la màxima autoritat autonòmica no pot insultar impunement el professorat. Resulta increïble que la persona que hauria de vetlar pels drets dels docents ( amés dels drets dels alumnes) es dediqui a atacar-los d’aquesta manera, ofenent-los i desanimant-los encara més. No necessitava més que això un professorat sal que s’apliquen retallades, que treballa en molt males condicions i que està sotmès a les imposicions arbitràries del Govern, que haver d’aguantar aquestes afirmacions!

Com que la senyora Camps és una ignorant, fet reconegut per ella mateixa, des d’EU la volem orientar: si té coneixement de les actituds que diu que practiquen alguns professors, té l’obligació d’evitar-ho i sancionar-ho, no d’utilitzar-ho com arma parlamentària contra l’oposició. Si no és capaç d’identificar acreditadament els casos que denuncia, té l’obligació moral i política de demanar disculpes als professor ofesos gratuïtament.

Share This