La implicació ciutadana és decisiva per evitar nous atemptats territorials

 

EU valora molt positivament la constitució de la Plataforma en defensa del Llevant per a oposar-se a la nova línia aèria d’alta tensió, projectada per Red Eléctrica Española. Una línia que, amb torres de fins a 60 metres d’alçada, tendria un extraordinari impacte territorial i paisatgístic a la zona, una de les més ben conservades de Mallorca. Aquesta línia està previst que passi per zones forestals, terrenys agraris i espais protegits afectant, fins i tot a elements catalogats.

 

A més de l’afecció a les propietats i a al sòl rústic, tendria efectes molt negatius sobre l’oferta turística de la zona, molt vinculada al turisme de natura.

 

A l’assemblea constitutiva de la Plataforma es va constatar l’obscurantisme amb el que s’ha desenvolupat el projecte, ja que molts dels directament afectats no han tengut cap tipus d’informació. Tampoc i ha constància de que s’hagin estudiat alternatives que facin innecessàries les esteses aèries. De fet, la proposta de que la línia sigui soterrada, aprofitant el traçat de la carretera i sense crear afeccions negatives ni al paisatge ni a les propietats, sembla ser completament assenyada i no es pot descartar només per motius econòmics.

 

Des d’EU entenem que la sensibilització i implicació dels veïns de la zona del Llevant ha de ser decisiva per a la modificació d’un projecte que, a pesar la poca informació que s’ha donat d’ell, compta amb un important rebuig de la societat i dels ajuntaments afectats. La mobilització popular pot fer que el Govern, tant partidari de les grans infraestructures i tant poc respectuós del territori, rectifiqui i obligui al soterrament de la línia aèria.

 

La Plataforma té una gran tasca per davant ja que s’enfronta a interessos molt poderosos i a una administració que ha renunciat a protegir el territori, però encapçala una lluita molt justa, en la que comptaran amb tot el suport d’EU.

 

que-linia-Manacor-Arta-projecte

Share This