Aquest organisme té una manera molt peculiar d’auxiliar el jutge Castro

juez-palma-castro-juny 2013El fet de què l’Agència Tributària es desdigui de la informació que havia subministrat al jutge Castro, instructor del cas Nóos té molt mala pinta, i sembla que alguna “mà negra” tracta de desacreditar la tasca d’aquest jutge. Recordem que fa molt poc ja va mostrar molt poca col·laboració al negar-se a revisar un informe tal i com li havia demanat el jutge. L’actuació d’aquesta agència, depenent políticament del ministre Montoro, així com la del fiscal del cas, depenent del Fiscal General nomenat pel govern central, que va protagonitzar l’insòlit recurs contra la decisió d’imputar la Infanta Cristina, fan sospitat de pressions polítiques que tracten d’impedir la imputació de la Infanta per tal de no perjudicar encara més la lamentable imatge de la Casa Reial.

Davant aquest fets és impossible que la ciutadania no tengui el convenciment de que la justícia no és igual per a tots i que els poderosos, especialment si estan lligats a la monarquia, tenen un tracte molt especial. Per això, estan completament justificades les preguntes que ha formulat el portaveu adjunt del grup d’Izquierda Plural, José Luís Centella, en el sentit de què expliqui si pensa obrir un procediment per aclarir aquesta qüestió, tota vegada que s’acusa als inspector de l’Agència d’haver subministrat una informació falsa. Tan greu seria que efectivament s’hagués subministrat informació falsa, com la possibilitat de què no ho sigui i algú hagi redactat un contra informe exculpatori.

EU creu que és urgent que el ministre Montoro doni explicacions clares i convicents sobre uns fets absolutament sorprenents que s’han produït en un organisme depenent del Ministeri d’Hisenda. Per altra part, instam a tots els membres de l’administració a que, com és la seva obligació, col·laborin sense restriccions amb la justícia, sense que “raons d’Estat” els pugui portar a negar aquesta col·laboració o a donar informació sesgada.

Share This