Ni un Birracrucis ni una Marató de la Birra haurien d’estar promocionades per l’ajuntament

birracrucis 2012L’ajuntament d’Inca ha estat molt sensible a les protestes de l’Església i ha tret el nom de Birracrucis a un recorregut d’un grup de joves pels bars de la localitat consumint cervesa durant les festes patronals. Des d’Esquerra Unida no tenim cap objecció a fer a la retirada d’aquest nom, no hi ha perquè ofendre innecessàriament els sentiments religiosos d’una part de la població.

El que no ens sembla tant bé, és que es mantengui l’activitat dins el programa oficial de festes, canviant-li el nom pel de Marató de la Birra. Pensam que el consum d’alcohol, una de les addiccions que provoca més problemes socials, sanitaris i laborals que augmenten constantment, de cap de les maneres ha de ser promocionat per part de les administracions.

Els joves d’Inca tenen dret a divertir-se com més els agradi, però l’ajuntament hauria de tenir més responsabilitat i advertir que el consum d’alcohol, si no és en quantitats moderades, no és el més convenient. Un recorregut en que s’ha de consumir cervesa necessàriament en tots els bars que s’inclouen en ell, que “certifiquen” el fet, no sembla que sigui el que podríem dir consum responsable.

Per altra part, si s’ha eliminat la denominació de Birracrucis per tal de no enfadar l’Església i han adoptat la de Marató de la Birra, han pensat en el que opinaran els practicants d’aquesta especialitat esportiva? Si no s’ha de mesclar l’Església en el consum d’alcohol, no veiem per quin motiu li sembla adient a l’ajuntament donar-li la denominació d’una prova atlètica.

EU d’Inca insta l’ajuntament a treure del programa de festes el recorregut alcohòlic per la ciutat, sigui quin sigui el seu nom. El que hauria de fer l’ajuntament, en comptes de promocionar aquest tipus d’activitats, és informar els joves dels perills del consum excessiu d’alcohol, fomentant pràctiques saludables i consum responsable, mai afavorir el consum exagerat i compulsiu.

Share This