ataque homofobo 2Des de ALEAS-EUIB és la tercera vegada en menys de tres mesos que hem de condemnar un atac homòfob per part de diversos individus: El primer va tenir lloc el passat mes de maig, quan un personatge televisiu, va agredir a una parella que estava en les escales que uneixen Gomila amb el Passeig Marítim; el segon fa poc més de tres setmanes, quan l’agressor va contactar amb la víctima a través d’un xat i quan es va personar a ca seva li va agredir, fracturant-li el crani i amb l’objectiu de robar-li uns pocs objectes de valor; de l’últim, ocorregut en el ja conflictiu barri de Gomila, hem tingut constància aquest diumenge, en el qual un grup de diverses persones d’entre 18 i 22 anys va atacar a una parella que sortia d’un bar de copes.

Com ja venim denunciant des de ALEAS-EUIB Gomila, un barri que hauria de ser l’homòleg de Chueca a Palma, s’ha convertit en una zona decadent i insegura, on els atacs contra la nostra comunitat LGTBI es succeeixen sense que absolutament ningú faci res.

Volem remarcar que aquest clima d’inseguretat, de crispació i d’homofòbia ve acompanyat per l’ona d’extrema dreta que recorre Europa. El ressorgiment de la França de Vichy, que va culminar amb l’assassinat de l’activista LGTBI i antifeixista Clément Méric, ha donat ales i aire fresc, a la gent d’altres països que viuen a l’Edat Mitjana. I aquí el Partit Popular en comptes de dedicar-se al que hauria de ser el seu cavall de batalla, la crisi i l’atur, s’està dedicant a realitzar una reforma ideològica que no fa més que donar regna solta a aquest tipus d’actes al carrer.

Des de la comunitat LGTBI no ens podem quedar de braços creuats davant el desmantellament de tots els drets que es van aconseguir a través de la lluita sindical i la pressió al carrer que van realitzar els nostres pares i avis dècades enrere. No podem pensar que per una simple sentència del Tribunal Constitucional els nostres drets i la nostra llibertat estan garantits. Assistim a una reforma ideològica que retorna poder moral a l’església, legisla sobre el cos de les nostres companyes, s’introdueix en el nostre sistema educatiu, escanya a les famílies treballadores i acaba amb drets tan fonamentals com la Sanitat Pública. Hem de ser conscients que el nostre col·lectiu no quedarà indemne devant d´aquestes retallades ideològiques.

Des de ALEAS-EUIB volem convidar a totes les nostres germanes i germans a la unió i a la lluita, a impedir que actes com el que va tenir lloc a Sevilla la setmana passada, on diversos membres d’extrema dreta es van presentar a cara descoberta i amb símbols nazis davant el consolat francès per donar suport a l’assassí de Clément Méric, no quedin impunes. Volem demanar a totes les nostres companyes i companys que assisteixin a la manifestació que ha convocat l’Assemblea Antipatriarcal a Palma per al dia 28 de juny a les 18.30 a la Plaça de Cort. I sobretot fem una crida als organitzadors del Orgullo de Palma perquè es denunciï activament tota la situació que s’acaba d’exposar.

Share This