La permanència en el càrrec d’una persona amb irregularitats tant greus no pot dependre d’una actuació judicial
 
Carlos Delgado dimissioLa Guàrdia Civil, una vegada analitzada una part de la documentació requisada a l’ajuntament de Calvià, ha fet un informe demolidor en relació a les contractacions de Ràdio Calvià i reclama del jutjat la citació de Carlos Delgado com a imputat, amb acusacions de delictes contra l’administració pública, falsedat i frau de llei. També es reclama la declaració com a imputats d’alguns col·laboradors del que aleshores era el batle de Calvià i d’alguns funcionaris municipals.
 
El cas de Ràdio Calvià és un gran escàndol polític que suposà utilitzar recursos públics per donar-se publicitat, a la vegada que afavoria persones de l’entorn de Delgado amb unes contractacions fetes al marge de qualsevol legalitat o control administratiu. Aquestes actuacions ja fa anys que haurien d’haver tengut el rebuig polític del seu partit, el PP, que hauria d’haver obligat Delgado a rectificar o dimitir. En comptes d’això, Carlos Delgado ha estat premiat donant-li una de les conselleries més importants del PP.
 
Carlos Delgado, el dels testicles de cérvol al cap, el que actua sense complexes, ha donat proves sobrades del menyspreu que té cap a la legalitat, i de la utilització dels pressuposts públics per afavorir els seus afins, ho va fer a Ràdio Calvià i va continuar fent-ho a la Conselleria de Turisme, amb la contractació de la seva parella. Però, a pesar de tot això, segueix comptat amb el suport del PP i del president del Govern.
 
Per a Esquerra Unida no val ara esperar la decisió d’un jutge sobre la imputació o no del conseller, Carlos Delgado ha de ser cessat ja que no manifesta cap voluntat d’assumir responsabilitats polítiques i presentar la seva dimissió. Deixar en mans de jutges i tribunals la lluita contra la corrupció és un fracàs de la política. Al marge de si les actuacions de Delgado i els seus col·laboradors estan incurses en el Codi Penal, el que és evident és que ,des d’un punt de vista polític són inacceptables i que aquests comportaments s’han d’eliminar de la vida pública per higiene democràtica.
 
Delgado ha sortit amb la cantarella típica en aquests casos: “ si soc imputat posaré el meu càrrec a disposició del president”. No feia falta que ho digués, el seu càrrec sempre ha estat a disposició del president que la nomenat i el pot destituir quan vulgui. Això és precisament el que ha de fer el president, destituir-lo de manera immediata.
 
El president també espera les resolucions judicials, al·ludint al seu famós i fraudulent Codi Ètic: si hi ha imputació no es pot anar en llistes o s’ha de posar el càrrec a disposició del partit, però si les malifetes no són descobertes per la policia, els fiscal o els jutges, no passa res i tot pot seguir igual. Amb aquesta actitud el que demostra és que el PP no està contra la corrupció sinó, simplement, contra el fet que sigui coneguda i sancionada penalment. Ni un sòl dels aclaparadors casos de corrupció que han afectat al PP o a UM han estat detectats o corregits pel seu partit, que ha defensat la honorabilitat dels corruptes fins l’últim moment.
 
Esquerra Unida entén que la regeneració de la política no pot venir únicament de les condemnes judicials., sinó que hi ha d’haver un compromís públic d’honestedat i transparència que faci fora dels càrrecs públics a totes aquelles persones que els utilitzen per a obtenir beneficis per a ells mateixos o els seus amics. Carlos Delgado es troba clarament en aquesta situació, per això no pot seguir un dia més com a Conseller del Govern.
 
EU denuncia també les mancances que pateixen els cossos policials o la fiscalia encarregades de la lluita contra la corrupció, que fan que la Guàrdia Civil necessiti encara uns 8 mesos més per acabar l’estudi de la documentació relativa a Ràdio Calvià. No s’actua políticament contra els comportaments corruptes i es posen tots els entrebancs possibles als estaments policials i judicials que fan una tasca molt meritòria de desvetllar comportaments il·legals, tal vegada amb la intenció de que els procediments prescriguin i no pugui haver-hi condemnes.

Share This