Això demostra que la querella presentada per IU i altres organitzacions socials estava completament justificada

 

Ara s’ha d’aclarir el finançament irregular del PP i castigar els culpables

 

luis el cabronEU celebra la decisió del jutge Ruz d’enviar a la presó a l’ex tresorer del PP, per l’evidència de risc de fuga, com ho demostra el moviment de capitals dels seus comptes. Aquest ingrés a presó hauria de servir perquè Bárcenas contàs tot el que sap del finançament irregular del PP i dels “donatius” que donaven les grans constructores a canvi de contractes.

 

Segons ha declarat Manel Carmona, un dels signants de la querella en la seva condició de coordinador d’EUIB, la decisió del jutge demostra la justificació de la querella presentada per IU juntament amb diverses organitzacions, així com el ridícul argument del PP que va anunciar una “contraquerella” per difamació.

 

De totes maneres, segons ha dit Carmona, encara queda molt camí per recórrer, s’ha d’aclarir el conjunt del finançament il·legal del PP mitjançant suborns de grans empreses que obtenien contractes de les administracions del PP. Suborns que Bárcenas va anotar acuradament en la seva llibreta. El cas de Bárcenas no ésd el cas d’una persona que s’ha enriquit personalment amb maniobres estranyes (encara que de tot hi ha) sinó el d’una persona que al llarg de molts anys va ser el màxim responsable de les finances del PP, portant-les a plena satisfacció dels seus màxims dirigents, que el defensaren fins l’últim moment.

Finalment, Carmona ha volgut destacar el gran paper jugat pel diari El País i altres mitjans de comunicació que ha descobert la trama delictiva a pesar de les amenaces explícites o velades dels dirigents del PP.

Share This