Gallardón pretén centralitzar tots els jutjats de les Illes a Palma i fer desaparèixer els d’Eivissa, Menorca, Manacor i Inca

 

jutjats 06 13El ministre Ruíz Gallardón planteja una més de les seves amenaces per tal de fer la justícia més cara, més inaccessible i més sotmesa al poder polític. Les seves reformes ha portat a l’encariment de les taxes judicials, fent que moltes persones hagin hagut de renunciar a demanar empara judicial per no poder fer front al seu pagament, ha reduït l’autonomia del poder judicial i pretén continuar fent-ho, llevant-los la capacitat d’instrucció que passaria a mans de la fiscalia que depèn del govern.

 

Però l’últim colp que prepara seia mortal per als ciutadans de les Illes, especialment per Menorca i Eivissa. La llei de planta i demarcació que prepara el ministeri de justícia preveu eliminar els partits judicials de Manacor, Inca, Menorca i Eivissa, centralitzant tots els jutjats a Palma. Aquesta reforma aberrant impediria en la pràctica a molts ciutadans (els de menys recursos) de les illes menors  la possibilitat de presentar reclamacions judicials. També empitjoraria de manera innecessària la situació dels ciutadans de la Part Forana de Mallorca, al fer desaparèixer els partits judicials més pròxims.

 

Al senyor Gallardón sembla que només li interessen els drets dels ciutadans no nascuts, però no té empatx en retallar els de les persones, ja sigui el dret de les dones sobre els seus embarassos, o el dels ciutadans de les Illes a tenir una justícia de proximitat.

 

Esquerra Unida exigeix que la reforma de la llei de planta i demarcació no elimini els partits judicials de Balears, especialment els de Menorca i Eivissa. Si no hi ha una rectificació governativa i el projecte de llei arriba al Congrés en aquestes condicions, s’ha de generar un moviment prou important que obligui al govern central i als parlamentaris del PP a rectificar. Tot l’estament judicial, els advocats i procuradors, les organitzacions socials i els partits polítics han de fer front contra aquest atac.

Eu emplaça al Govern Bauzá a que per una vegada defensi els interessos dels seus conciutadans i pressioni davant el govern central perquè aquest mantengui els actuals partits judicials i que , a més, es corregeixin les múltiples mancances que pateixen els actuals jutjats, completament desbordats. El mateix demanam dels diputats i senador del PP per les Illes, encara que ja sabem que perden la veu quan arriben a Madrid i que just els dóna per dir “Sí, juro”, tendran l’oportunitat de fer alguna cosa en favor dels ciutadans de les Illes i deixar de ser braços de fusta que només es mouen quan els donen corda els portaveus de grup. Per la nostra part, ja tenim el compromís del grup d’Izquierda Plural de presentar, si fos necessari, les esmenes corresponents al projecte de llei per mantenir els actuals partits judicials.

Share This