El Consell Consultiu adverteix de greus inconstitucionalitats

 

EU espera que l’Advocacia de l’Estat també es pronunciï sobre la seva constitucionalitat 

 

Llei-simbols-negre.pngL’anomenada llei de símbols, una norma dictada per a evitar les protestes de la comunitat educativa davant les polítiques del Govern, ha rebut una duríssima crítica unànime per part del Consell Consultiu, per l’atemptat que suposa un dels seus articles contra el dret constitucional a la llibertat d’expressió. Una part dels membres del Consultiu van més enllà i qüestionen la legalitat del contingut de la llei.

 

Davant d’això, Esquerra Unida declara que ala Govern no li queda altra opció que la retirada del projecte de llei, no es poden vulnerar drets bàsic simplement perquè al Govern li molesten les crítiques. El mateix hauria de passar amb la llei reguladora de la convivència escolar, ambdós normes són producte d’un govern que té pànic a la llibertat i que tracta d’emmordassar els sectors crítics amb les seves polítiques, limitant la llibertats dels docents i del conjunt de la comunitat educativa amb disposicions absolutament arbitràries i dictatorials.

EU recolza les protestes dels docents contra la deriva autoritària del PP en matèria educativa i posarà al seu abast tots els mitjans disponibles. Ja a primers de maig va presentar al Congrés diverses preguntes al govern central sobre  si creia constitucional e contingut d’aquestes dues lleis i esperam que l’advocacia de l’Estat, com ha fet en el cas de la llei Company, també advertirà al Govern balear de la inconstitucionalitat d’aquests preceptes. Si no fos així, tractarem d’aconseguir un nombre de diputats suficients per a presentar el corresponent recurs, en el cas de que les lleis entrin en vigor.

Share This