Trobada entre CCOO i Esquerra Unida de les Illes

P1200454

Aquest dilluns primer dia de juliol s’ha celebrat una trobada a la seu de CCOO amb representants d’Esquerra Unida de les Illes (EUIB) en què s’ha fet una posada en comú de la situació sociopolítica a l’àmbit europeu, estatal i de la nostra comunitat autònoma.

Per part d’EUIB, han assistit el Coordinador general, Manel Carmona, la secretària d’Organització, Maria Antigua, i Manolo Cámara, membre de la direcció Interinsular d’EUIB. De CCOO, han assistit la secretària general, Katiana Vicens, el secretari d’Organització, José Luis García, i el secretari de Comunicació, Francesc Mellado.

A la reunió, Katiana Vicens ha fet referència a les conclusions de la Cimera Europea, en què s’han “tornat a vendre les mateixes polítiques amb manco doblers” i només ha servit per a continuar reafirmant les polítiques d’austeritat. També ha mostrat la seva preocupació pel profund procés de recentralització del govern Rajoy i de les seves polítiques que afavoreixen cada cop més la transferència de renda pública a mans privades.

Manel Carmona ha coincidit amb Vicens en el fet que la Cimera Europea “ha fet el paperot” i ha manifestat la seva preocupació pel fet que l’augment del deute és el pretexte dels Governs del PP a Madrid i a Balears per aplicar polítiques d’austeritat antisocials. Per Carmona, és del tot necessari “plantejaments polítics d’esquerres” i ha proposat dues mesures concretes: augment d’un 5% de l‘impost de societats a grans empreses i un pla de xoc contra el frau fiscal. Davant la situació que s’ha creat, la proposta d’EUIB passa per fer una alternativa comuna amb la ciutadania i continuar amb la confluència política i social contra les desenfrenades mesures d’austeritat.

Katiana Vicens ha remarcat la necessitat de capgirar les prioritats dels governs actuals cap a polítiques que posin en primer lloc les persones i el creixement econòmic enfront de l’austeritat que ens imposen. Per aquest motiu, ha considerat necessari que s’iniciï el camí per al canvi de correlació de forces que faci possible una altra sortida de la situació de crisi.

Share This