L’estalvi no ha de posar en perill la salut dels pacients

 

no tancament llits a hosp incaLa direcció de l’Hospital d’Inca ha anunciat el tancament de 18 llits i un quiròfan i altres mesures d’estalvi que empitjoraran el tracte als pacient i poden posar en un greu risc la seva salut, augmentaran la saturació d’aquest hospital i deterioraran les condicions de feina del personal sanitari.

 

Segons ha denunciat el sindicat Satse els llits que ara es tanquen poden tornar a utilitzar-se en cas de una gran saturació, però no hi haurà nou personal per atendre aquests llits, cosa que suposarà una sobre càrrega de treball pel personal de servei. Aquesta manca de personal també es dóna a la planta de medicina interna que en horari nocturn serà atès per una sola infermera. Tampoc a urgències, amb un grau important de saturació hi ha personal suficient i nio es cobreixen totes les places.

 

Segons denuncia el sindicat es tornaran a amuntegar els malalts als passadissos al no haver-hi llits suficients a planat per a ingressar tots els malalts. En conjunt, aquestes decisions semblen encaminades a reduir la qualitat assistencial d’aquest hospital i degradar l’assistència que es presta. Ni el personal sanitari ni els usuaris d’aquest hospital es mereixen aquesta situació, l’hospital ja ha hagut de suportar el canvi constant dels seus gestors (que duren menys que els consellers de salut) i les desqualificacions del conseller Sansaloni davant la tràgica mort d’Alpha Pam, que per eludir les evidents responsabilitats polítiques de la conselleria, desplaçà tota la responsabilitat cap uns treballadors que complien amb les exigències que havien marcat els responsables polítics.

 

EU s’oposa rotundament al tancament de llits hospitalaris d’Inca i a la degradació programada d’aquest hospital, al mateix temps que mostra els seu suport a tots els treballadors del centre .

Share This