No es pot gestionar un servei en contra dels seus professionals

emergencies cimEl director insular d’Emergències del Consell de Mallorca, Francesc Amengual, ha estat d’actualitat per diversos motius, cap d’ells positius, com el fet de tenir el cos de bombers sense un responsable professional, la utilització abusiva de vehicle públic o les instruccions que va donar de restringir costos en operacions de salvament, encara que pugui suposar pèrdua de vides humanes o dies d’angoixa, com va passar amb l’anciana perduda a Sóller. Ara està d’actualitat per un altre fet molt preocupant: la gran majoria de la plantilla dels bombers del Consell de Mallorca demana la seva dimissió, per considerar que la seva gestió ha estat completament negativa tant pel servei com pels mateixos bombers.

De Francesc Amengual no es coneix cap capacitació tècnica que l’habiliti per gestionar un àrea tant sensible com és la d’emergències, per la qual cosa hem de deduir que el seu nomenament només es deu a la fidelitat política al partit que governa el Consell. Però Francesc Amengual ha demostrat que no només li manca preparació tècnica sinó que tampoc té capacitat de gestió ni d’entendre’s amb els professionals als que ha de dirigir. Prova d’això és el desgavell organitzatiu que ha propiciat i l’enfrontament amb els bombers que han d’executar les seves ordres, poc professionals.

Esquerra Unida entén que les emergències de Mallorca, amb la transcendència que té aquest servei, no poden restar en mans d’una persona que ha demostrat sobradament la seva incapacitat i que no té la confiança dels seus subordinats. Per aquest motiu, si no presenta voluntàriament la seva dimissió, hauria de ser destituït per la presidenta del Consell.

Share This