pablo-alboran-2Àgueda Tur, coordinadora de l’assemblea de Maó d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida, ha denunciat el fet que l’Ajuntament s’hagi compromès a pagar 12.000 € pel concert de Pablo Alborán a l’Estadi Maonès, pocs dies després que l’equip de govern del PP hagi apujat les tarifes del poliesportiu amb l’argument de “perquè he de pagar jo que vostè vulgui anar a nedar?” “Molts maonesos i maoneses també es deuen estar demanant per què hem de pagar nosaltres que vostès vulguin anar a un concert?”, ha denunciat la coordinadora.

La coordinadora de Maó ha explicat que “no entenem que un concert d’un artista amb tan de renom hagi de mester un ajuda d’aquesta casta, grossa o petita, quan les entitats culturals, socials i esportives de Maó han vist reduïdes les seves ajudes. Semblaria que, segons l’ideologia del PP, tan neoliberal, qui vulgui fer un concert de grans dimensions a Maó ha de córrer ell mateix amb el risc (i els beneficis). Les ajudes haurien d’anar destinades a activitats que difícilment es farien si no hi hagués el suport de les administracions públiques. També ens agradaria saber de quina manera l’organització rebrà aquests 12.000 ; si és una subvenció o un contracte i quines condicions té”.

“Un artista de renom, com Ramon Coll, va haver de pagar-se el seu bitllet d’avió per al seu propi concert d’homenatge i va haver de veure com el programa de mà era una simple fotocòpia. Petits detalls que s’haurien d’haver tingut en compte. Almanco per això serveix tenir una directora del Teatre Principal, no?” Segons Àgueda Tur, les explicacions donades per la batlessa i la directora van estar a l’altura del seu despropòsit.

Segons Àgueda Tur, el PP només entén la cultura com un mitjà per promocionar el turisme. El PP ha apostat pel turisme com a única via per combatre la mal anomenada crisi i condemna així als menorquins a llocs de treball temporals i precaris i només entén Maó com un ciutat turística, quan és i serà moltes coses més.

“Ara mateix hem substituït la cultura com un mitjà d’expressió dels menorquins i les menorquines, i com un fet en si mateix, en un mitjà de promoció turístic que només té valor si pot ser emprat exclusivament per a aquest objectiu. Només així s’entén que el Teatre Principal participi en un concert d’aquestes característiques. El PP està turistificant la cultura, ha conclòs la coordinadora.

Share This