La política de reducció de costos de l’EMT deixa sense servei els primers vols

 

emt bus aeroportL’Empresa Municipal de Transport de Palma ha eliminat la primera sortida de Palma en direcció a l’aeroport que era a les 4,30 i l’ha retardat una hora. Sens dubte aquesta mesura obeeix a l’obsessió dels actuals gestors de l’EMT de reduir costos sigui com sigui i afecti a qui afecti, oblidant que no es tracta d’una empresa privada que únicament cerqui el benefici econòmic sinó que té una funció pública de servei a la ciutadania.

 

Eliminant aquesta primera sortida deixa sense transport públic als viatgers que surten en els vols més matiners, que no tenen més opcions que desplaçar-se amb vehicle privat i pagar l’aparcament o contractar un taxi. Ambdós alternatives tenen un cost molt superior al preu d’un viatge en autobús i, en alguns casos fins i tot al cost del mateix viatge en avió.

 

A l’aeroport de Palma hi ha nombrosos vols que surten a primera hora i que una sortida de Palma a les 5,30 no permet als usuaris arribar d’hora per fer els tràmits d’embarcament i agafar el vol. És a dir, hi ha un bon nombre de ciutadans de Palma als que l’EMT els ha llevat el dret a accedir a l’aeroport per agafar el seu vol en transport públic.

 

Esquerra Unida reclama de l’EMT la recuperació de la sortida de les 4,30, així com una gestió encaminada a atendre les necessitats ciutadanes de transport públic, en comptes de condicionar-lo absolutament tot a la rendibilitat econòmica, una empresa públics ha de tenir  com a objectiu prioritari la rendibilitat social.

Share This