La renúncia de l’equip de govern municipal a implantar una línia de l’EMT i la reducció de freqüències del tren dificulten la mobilitat dels seus ciutadans

 

emt marratxiTot i que era una promesa electoral (una més de les promeses incomplides del PP) el batle de Marratxí, Bartomeu Oliver ha anunciat la renuncia definitiva a l’acord amb l’ajuntament de Palma per a que una línia de l’EMT d’aquest últim municipi pogué unir Palma amb Marratxí. A aquest fet s’ha d’afegir que el tren ha reduït les seves freqüències de tal manera que els ciutadans de Marratxí tenen cada vegada més dificultats per desplaçar-se amb transport públic.

 

Esquera Unida creu que no es pot renunciar a l’acord amb l‘EMT i insta  l’alcalde a reiniciar les negociacions per arribar a un acord en el menor temps possible. Així mateix li reclama una posició bel·ligerant en defensa de majors freqüències del tren. No pot ser que davants les primeres dificultats el batle renunciï al compliment del programa electoral en el que va guanyar les eleccions i a defensar els interessos dels ciutadans del seu municipi.

La manca d’alternatives públiques de desplaçament fa que moltes vegades l’única opció sigui el vehicle privat, ja sigui particular o sigui taxi. Però aquesta opció ni es la més desitjable, ja que contribueix a la contaminació i els embussos, ni està a l’abast de totes les economies familiars, per això creiem imprescindible potenciar el transport col·lectiu, tant d’autobusos com del tren. Els ciutadans de Marratxí tenen dret a que la seva mobilitat quedi garantida per les administracions públiques, que han d’assegurar unes freqüències i uns enllaços raonables, la passivitat municipal en aquest tema no és acceptable.

Share This