El concert reivindicatiu de dia 13 ha de ser un gran acte de suport a la nostra simfònica

 

orquestra a son dametoL’orquestra Simfònica de les Illes Balears “Ciutat de Palma” està en perill de desaparició imminent degut a les retallades pressupostàries i la manca de sensibilitat musical de les tres administracions (Govern, Consell de Mallorca i ajuntament de Palma) que són responsables del seu manteniment econòmic.

 

La situació és tant greu que no hi ha cap programació feta i s’ha suspès el Festival de Bellver, en el camí cap a la desaparició d’aquesta orquestra, que ens deixaria en la trista situació de ser l’única comunitat autònoma que no manté una formació simfònica.

 

Esquerra Unida creu que la pèrdua d’aquesta orquestra és un “luxe” que no ens podem permetre i que s´ha d’evitar de totes totes. Per aquest motiu, a l’hora que valoram molt positivament la lluita dels músic per al manteniment de l’orquestra, reclama de les administracions públiques responsables el finançament suficient que eviti la pèrdua del que és un referent cultural de les Illes Balears.

 

Així mateix donam el nostre suport al gran concert reivindicatiu del dia 13 al Passeig del Born de Palma. La tasca feta pels músics de la simfònica a permès comptar amb la presència solidaria de personalitats musicals de gran nivell que s’ha volgut sumar a l’esdeveniment. Des d’EU pensam que aquest pot ser un concert extraordinari des de molts punts de vista i que, al mateix temps, ha de ser un gran acte de recolzament a la nostra orquestra que no ha de desaparèixer. Les persones sensibilitzades amb la música i la cultura en general no es poden perdre aquesta cita.

Share This