trablisa aeroport menorcaEsquerra de Menorca Esquerra Unida expressa el seu suport als antics treballadors i treballadores d’Eulen. Recentment, Juanmi Gomila, coordinador insular, i Antonia Víchez i Biel Pons, membres de l’executiva d’EM-EU, s’han reunit amb els antics treballadors d’EULEN per escoltar de primera mà la seva situació i per expressar-los la seva solidaritat.

 

L’ens públic AENA va treure a concurs la licitació del servei de vigilància de l’aeroport. L’empresa Eulen Seguretat, que durant els tres últims anys s’havia encarregat d’aquestes tasques amb una plantilla de 53 persones, va perdre la licitació en favor de Trablisa, la qual havia d’assumir tot el personal, segons l’acord entre les patronals del sector i els sindicats. No obstant això, Trablisa va replicar que, a causa del volum de treball exigit per AENA, només necessitava 42 empleats per la qual cosa va lliurar una llista amb onze noms de treballadors que no pensava assumir. Trablisa es va negar a negociar amb aquests onze treballadors, però n’ha anat contractant d’ altres, pel fet que el volum de feina sí que s’ha incrementat. Els nous treballadors podrien estar fent jornades de treballar maratonianes, amb les conseqüències que això en la salut i el rendiment del treballador i en la seguretat de l’aeroport.

 

Les diferents reformes laborals del PSOE i del PP han motivat que aquesta passada mitjanit 11 vigilants de l’aeroport de Menorca perdessin la feina sense que cap empresa els hagi comunicat el seu acomiadament. La manca d’aquest document els impedeix, de moment, acudir al SOIB i rebre les prestacions per desocupació. Malgrat això, la Seguretat Social sí que els ha comunicat que no estan actius laboralment.  És a dir, l’administració pública nega i afirma al mateix temps que estan en situació d’atur i  no els facilita cap solució immediata a la seva situació

 

EM-EU denuncia que el responsable últim és AENA, que d’una banda ha retallat el pressupost en seguretat i, de l’altra, no fa complir a Trablisa l’obligació de readmetre tots els antics treballadors d’EULEN. Ara mateix els treballadors i treballadores es troben en un carreró sense sortida, ja que no poden cobrar cap casta de prestació ni ajuda. Trablisa simplement ha estat multada per Inspecció de Treball amb 6500 €. D’aquí que un jutge se’n faci càrrec i dictamini sentència passaran mesos. Mentrestant, no podran cobrar el subsidi al qual tenen dret. EM-EU exigeix que AENA assumeixi la seva responsabilitat i faci complir a Trablisa l’obligació de readmetre els treballadors i treballadores o d’acomiadar-los legalment.

 

D’altra banda, EM-EU es demana perquè si el nombre de vols i passatgers ha pujat, s’ha disminuït el nombre de vigilants de seguretat. Un percentatge del bitllet que paga cada passatger es destina a la seguretat. Per tant, EM-EU vol saber on van aquests doblers. EM denuncia que aquestes retallades ja es van aplicar l’octubre de 2012. Si hi havia un pressupost aprovat, on han anat els doblers?

 

EM-EU es demana perquè a l’Aeroport de Menorca s’han aplicat retallades d’un 20% quan la mitjana estatal és d’un 10%. En què es basa AENA per fer aquestes retallades si hi ha més usuaris? S’estan substituint vigilants per treballadors low-cost, amb la consegüent minva en la qualitat del servei i en la seguretat dels usuaris de l’aeroport. EM-EU vol saber quina opinió té al respecte el delegat del govern, i responsable en seguretat de Menorca, el sr López Cerron i quines mesures ha pres al respecte. No hi ha dubte que les retallades repercuteixen en la seguretat de l’aeroport.

 

EM vol saber qui és o qui són els responsables de tot aquest despropòsit que afecta onze famílies menorquines i la seguretat de l’aeroport i es compromet a fer arribar el cas d’aquestes onze treballadors i treballadores al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu.

Share This