El Tribunal Suprem ratifica que la indemnització per aturar el golf de Cala d’Hort és només de 258.800 euros

 

2012-01-24 IMG 2012-01-24 21 43 41 xibz003lo001-1El Tribunal Suprem ha resolt el recurs de la promotora del camp de golf de Cala d’Hort i ha dictaminat que la indemnització per aturar aquest projecte es limita a 258.800 euros, que és el cost del projecte i que no té res a veure amb el que es demanava pel “lucre cessant”, que ascendia a 13,1 milions. De totes maneres, si la Comissió Insular d’Urbanisme del Consell d’Eivissa i Formentera, en mans del PP, no hagués donat una declaració d’interès general completament aberrant, no s’hauria de pagar cap tipus d’indemnització.

 

En contra del que es diu habitualment per part del PP, per a justificar la desprotecció del territori, les indemnitzacions a les que puguin tenir dret els promotors de projectes desclassificat no són ni elevades ni inassumibles. És molt més onerós per a l’administració haver de fer front a les indemnitzacions per obres il·legals autoritzades o el pagament d’obres faraòniques completament innecessàries que s’han fet pel procediment enganyós del “peatge a l’ombra”.

 

L’oposició al projecte d’urbanització i camp de golf a un lloc tant emblemàtic com Cala d’Hort va provocar la major manifestació que s’hagués vist mai a Eivissa en defensa del territori i va ser determinat per a que el PP perdés les eleccions al Consell Insular i de retruc al Govern. Aquest  fet va possibilitar que la Conselleria de Medi Ambient, encapçalada per Margalida Rosselló, decretàs la paralització cautelar d’unes obres que ja s’havien iniciat i l’elaboració d’un PORN per a la Zona. Però el PP no aprèn i segueix amb la mateixa política de destrucció i de desclassificació d’espais protegits. Benirràs i altres indrets mot valuosos estan en el seu punt de mira, encara que l’excusa de les indemnitzacions ja no se la creu ningú.

 

La sentència del TS també té algunes “perles” que convindria tenir en compte, quan diu «Si el campo de golf estuviese aislado y no tuviese oferta complementaria su capacidad de generar beneficio sería escasa o incluso nula (cero)» la qual cosa demostra que l’obsessió per a la construcció de camps de golf no és pel seu interès turístic, sinó per seguir urbanitzar terrenys rústics amb aquesta excusa.

 

Per a Esquerra Unida, aquesta sentència és una demostració clara que la protecció del territori no és costosa, sinó que és la millor inversió pel nostre futur. També demostra la importància de la mobilització ciutadana, que no ha de defallir encara que de vegades costi veure els seus resultats. Sense mobilització el PP hauria guanyat les eleccions i el paratge de Cala d’Hort estaria definitivament degradat.

Share This