Esquerra de Menorca Esquerra Unida demana la dimissió de Maruja Baíllo, consellera de Cultura i Educació arran de les declaracions en què afirma que les beques haurien de ser un privilegi i no un dret.

maruja baillo 1Amb aquestes declaracions, Baíllo i el PP menorquí només fan que demostrar una vegada més que són uns simples titelles del PP de Bauzà i Wert i que de cap manera defensen els interessos i les necessitats dels menorquins i menorquines. Pel fet de la doble insularitat, els joves menorquins patiran més que ningú les retallades en beques. Però això a la consellera li és ben igual. El seu “no todos somos iguales” ens fa esfereir i ens recorda altres èpoques, en les quals Baíllo, Wert i companyia segurament es trobarien més a gust.

EM-EU denuncia que les retallades en beques són una forma de selecció i segregació encoberta contra els estudiants. Quan més necessàries són les beques, el govern redueix la partida pressupostària. Que l’educació és un dret són un dret ho diu la Constitució espanyola, llei fonamental a la qual el PP fa referència sempre que pot i que darrerament incompleix contínuament.

El PP disfressa aquest nou atac a la ciutadania com un impuls a «la cultura de l’esforç i l’excel·lència». A la pràctica, aquesta «excel·lència» consisteix en que molts joves no tindran l’oportunitat d’accedir a beques a les quals abans sí podien accedir, i esfomentarà l’endeutament o el finançament privat per poder accedir als estudis, qui ho pugui fer, clar.

Les beques serveixen per donar suport al dret a l’educació. En una fase marcada per l’atur i la precarietat de milions de famílies, en què caldria incrementar les beques per garantir una efectiva igualtat d’oportunitats i que ningú deixi d’estudiar per motius econòmics, el govern del PP puja espectacularment les taxes i retalla les beques, totes les beques, atacant així especialment als que tenen més dificultats econòmiques.

Maruja Baíllo és la consellera que ha banalitzat la cultura fent-la un apèndix del turisme i ara vol ser la consellera que vol fer de l’educació un privilegi i un mer tràmit per anar a parar a un mercat laboral precari. Per tenir una consellera que acota cap davant Palma i Madrid no fa falta que en tinguem cap.

Share This