El PP havia modificat el PTI de manera fraudulenta amb una “correcció d’errades” del PTI

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears a dictat una sentència anul·lant l’acord del Consell de Mallorca que, per la via fraudulenta d’una “correcció d’errades”, havia modificat el Pla Territorial Insular de Mallorca per tal d’autoritzar la construcció urgent d’un hotel de cinc estrelles a la zona de sa Ràpita, del municipi de Campos, molt a prop de la platja protegida d’es Trenc.

Salvem es Trenc

El PP té una autèntica obsessió en afavorir aquesta construcció que compte amb l’oposició d’una gran part de la població de Mallorca, que s’ha manifestat reiteradament en contra. El Govern li va donar la declaració d’Interès Autonòmic, per agilitzar els tràmits administratius, i el Consell, amb una actuació clarament il·legal, com declara el TS, va incórrer en un gran frau amb la intenció d’afavorir descaradament la construcció d’aquest hotel. La maniobra era tant grollera que no ha pogut passar el filtre legal: pretenien “corregir” una «equivocació» que, segons el Consell, tenia el PTI. Com hi havia la “mala sort” que només hi tenien 2 hectàrees de sòl amb una classificació que permetés la construcció de l’hotel decidiren, en una actuació pròpia de prestidigitadors, passar la zona a 21 hectàrees. Naturalment, el TS no ha acceptat aquesta maniobra.

EU, que sempre s’ha manifestat en contra d’aquesta construcció, celebra la decisió del Tribunal i continuarà lluitant contra la degradació dels espais naturals com el de la platja d’es Trenc i contra l’urbanisme fet a mida, els tractes de favor i les decisions arbitràries. També ens oposarem fermament a que s’iniciï una modificació a mida del PTI. En qualsevol cas, el TS ha desmuntat aquest negoci  que ja no es podrà fer aquesta legislatura, i esperam que una nova majoria progressista anul·li definitivament el projecte a la pròxima.

L’afer de sa Ràpita es sembla massa al que ha vengut fent el PP de manera continuada: tracte de favor a determinades empreses a canvi de donacions al partit. El president Bauzá no es cansa d’afirmar que el PP no s’ha finançat mai de manera irregular, i que les pràctiques del que al llarg de 20 anys ha gestionat les finances del PP estatal no s’apliquen a les Balears. La trista història del PP desmenteix aquesta afirmació, la corrupció política ha estat una constant, una mena de “marca de fàbrica” que ha afectat tota la història d’aquest partit i a tots els indrets. Bauzá (i Maria Salom) han d’explicar amb claredat quines contrapartides han obtingut o volien obtenir d’unes decisions tant barroeres que ofenen la intel·ligència dels ciutadans. L’acord anul·lat no és una simple errada administrativa, és una decisió clara i conscient de prendre determinacions a favor d’una determinada empresa, completament al marge de la legalitat.

Per últim, EU vol remarca que la mobilització popular, que històricament ha obtingut grans èxits, ha de continuar sense treva per tal de parar definitivament aquest i altres projectes que atemptin contra el nostre territori, sense descartar recórrer a la justícia quan les administracions en mans del PP restin sordes i cegues davant les demandes ciutadanes, actuant amb la seva habitual prepotència al servei d’interessos ocults.

S’ajunta foto d’una concentració organitzada per EU en defensa de la platja d’es Trenc.

Share This