Per a EU aquest recurs suposaria una malversació de cabdals públics en favor d’interessos particulars inconfessables

El Consell de Mallorca ha anunciat que presentarà un recurs davant el Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de les Illes Balears que ha anul·lat la modificació “a la carta” del Pla Territorial Insular, per a permetre la construcció d’un hotel i un camp de golf . EU s’oposa a aquesta decisió, que entenem com malversació de cabdals públics, pels següents motius:

  1. La sentència del TSJ està molt ben fonamentada i les possibilitats de que sigui anul·lada pel TS són, aproximadament, iguals a zero.
  2. No hi ha ni un sòl motiu d’interès general que avali aquesta decisió.
  3. Les possibilitats de que el Suprem resolguiel recurs aquesta legislatura són molt escasses, per no dir nul·les. La nova majoria política de la propera legislatura i no els tribunals, haurà de resoldre la modificació o no del PTI.
  4. El Consell de Mallorca ja ha estat condemnat a pagar les costes del judici davant el TSJ. És més que previsible que el mateix passàs en el cas del Suprem, a més d’haver de pagar advocats i procuradors.

salom tsjEl PP està acostumat a utilitzar es diners públics (i aquelles generoses donacions que els arriben en sobres) com si fossin recursos privats que poden utilitzar com vulguin.Però això no és així i s’han d’utilitzar amb molta cura amb qüestions d’interès general, especialment en moments com l’actual d’austeritat extrema i de retallades brutals. No és admissible que Maria Salom utilitzi el pressupost del Consell per aquest recurs, com tampoc ho és que Bauzá posi tota la maquinària administrativa de la Comunitat al seu servei particular per a perseguir a Lorenzo Bravo, presentat recurs rere recurs.

El PP està acostumat a utilitzar dreceres per afavorir els interessos propis o els dels seus patrocinats. En aquest cas, el TSJ ja els ha dit que aquestes dreceres no són vàlides i és molt previsible que el TS els digui el mateix.La desesperació de veure que una modificació legal, complint tota la normativa, amb exposició pública i amb sol·licituds d’informes, es molt difícil de tenir-la enllestida abans d’acabar el mandat, els porta a aquesta decisió absurda i ridícula.El PP hauria d’explicar quins interessos inconfessables hi ha darrere el projecte de sa Ràpita que els indueixen a prendre decisions fora de tota lògica.

Share This