La Comunitat Autònoma ha de deixar de pagar el manteniment d’aquest palau mentre només sigui residència reial

palma-palau-mariventLa querella de la fiscalia anticorrupció admesa a tràmit pel jutjat i que ja ha produït les primeres citacions d’imputats s’hauria de tramitar el més ràpidament possible, aclarint completament els fets i determinant, si n’és el cas, les responsabilitats penals de polítics i empresaris. En una època en que la sospita, ben justificada, de que la corrupció política s’estén a la major part de les institucions i afecta a diversos partits polític, no es pot dilatar en el temps la resolució d’un cas en el que es podrien haver comès diversos delictes.

Del que es coneix fins ara sembla que la contracta de la neteja de Marivent es va fer, com a mínim, amb poc respecte al procediment administratiu i amb fortes sospites de tracta de favor cap un grup d’empreses. Sembla que ha estat habitual tractar tot el que fa referència al que fins ara ha estat la residència d’estiu de la família reial amb una “delicadesa” i discreció amb la que es pretén emparar un procediment obscur. Des d’EU pensam que precisament aquest tipus de contractes han de ser especialment clars, ja que afecten a la Comunitat Autònoma i a la Casa Reial.

A més de les possibles irregularitats de la contractació, sembla completament demostrat que el nombre de treballadors que, suposadament, havien d’acudir cada dia a Marivent, en realitat no compareixien en aquest lloc de treball, amb la qual cosa l’empresa adjudicatària hauria tengut uns beneficis il·legítims.

Per a EU, a més de l’aclariment dels fets i de la recuperació de les quantitats abonades en concepte de neteja que no es corresponen amb el treball fet, és hora de plantejar-se si la Comunitat Autònoma ha de seguir fent-se càrrec de les despeses de manteniment d’un palau que es dedica exclusivament al gaudi de la família reial, a la que no manquen altres residències i que disposa d’uns ingressos ben quantiosos. Per a nosaltres, aquests fet són una justificació més per a reclamar que Marivent deixi d’estar destinat a la família reial i torni al poble, tal com volia el mecenes que el va cedir. Aquest tipus de privilegis no són compatibles amb les penúries de la majoria de la població.

Share This