Aquest es el canvi dAina MatoL’Àrea de Llibertat d’Expressió Afectiu-Sexual d’Esquerra Unida ha exigit la dimissió d’Ana Mato Adrover com a ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat arran de la proposta del seu departament de deixar sense cobertura legal a les dones solteres o lesbianes que vulguin fer ús del seu dret a la reproducció assistida en el sistema sanitari públic.

Per ALEAS-EUIB, en cas que es dugui a terme, aquestes mesures “confrontarien directament amb la dignitat de les dones lesbianes o d’aquelles que han decidit lliurement formar una família monoparental”. ALEAS recorda que “la doctrina del Tribunal Constitucional avala la plena igualtat i capacitat en el que a drets dels matrimonis entre persones del mateix sexe es refereix”, recordant la resolució del Tribunal Constitucional del passat any sobre la legalitat del matrimoni igualitari, “amb el que la proposta del departament de la ministra Ana Mato seria clarament il·legal, a més de discriminatòria.”

Per ALEAS-EUIB, amb mesures com aquesta, el Govern del Partit Popular no fa més que reafirmar la seva intolerància i animadversió en quant a la igualtat real de totes les persones es refereix, siguin quines siguin les seves pràctiques o orientacions sexuals, en intentar universalitzar el seu model de família nuclear a tota la societat, ignorant les demandes pròpies dels col·lectius LGBTI, un sector cada vegada més ampli en la realitat política i social de l’Estat Español.

En negar la concepció assistida dins del sistema sanitari públic a dones bisexuals, sense parella reconeguda o lesbianes, el Govern respon a condicionaments exclusivament ideològics. D’una banda, d’aquesta manera l’Executiu del Partit Popular intenta culpabilitzar de la suposada mala situació econòmica del sistema sanitari públic a col·lectius que no combreguen amb el seu model de família i ciutadania, com ja ho fes amb la població migrant, quan, en realitat, el cost econòmic del protocol per a la concepció assistida és ínfim. Per un altre, el Govern conservador orienta d’aquesta manera a les persones interessades en la concepció assistida de la xarxa pública de sanitat al sector privat, reafirmant així el seu compromís neoliberal.

Finalment, el Govern del Partit Popular crea d’aquesta manera rangs jurídics jerarquitzats, amb ciutadanes de primera, les dones obertament heterosexuals, i de segona, criminalitzant i homogeneïtzant a tot aquest grup sota l’epígraf de “rareses anormals”, i per tant no dignes del mateix tractament formal.

L’Àrea LGTBI d’Esquerra Unida, recorda, una vegada més, el seu ferm compromís de respecte i defensa dels drets d’aquests col·lectius, i lamenta que, com de costum, el Govern del Partit Popular no estigui a l’altura a l’hora de donar cabuda en les institucions a les demandes d’amplis sectors de la societat.

Per tot això, reiteram que “el respecte als nostres drets per part de les institucions públiques democràtiques no poden dependre de les conviccions ultraconservadores d’una ministra i el seu departament.

Share This