La seva destinació ha de ser la que preveu el PGOU, descartant urbanisme a la carta per afavorir interessos particulars

 

antiga preso de palmaL’antiga presó de Palma, que perdé la seva antiga funció ja fa anys, és ja una propietat municipal. No obstant, el que és una molt bona notícia per a la ciutat s’està gestionant d’una manera completament inacceptable per part de l’equip de govern municipal del PP: en comptes de destinar aquest terrenys  a resoldre necessitat d’equipaments públics, es vol destinar a operacions especulatives en favor d’interessos privats, sense descartar modificacions a la carta de planejament municipal. El responsable municipal d’urbanisme, Jesús Valls, ha obert la porta a aquestes operacions anunciant la disposició municipal de modificar el PGOU en funció de les propostes d’empreses privades.

 

L’actual PGOU de Palma preveu que la destinació dels terrenys de l’antiga presó sigui la de construir habitatges socials, que és una autèntica necessitat pública. Sense desvirtuar aquesta destinació podria tenir destinacions complementàries per a dotacions i equipaments públics. El que no és admissible és que s’oblidi la finalitat pública dels terrenys municipals i es venguin al millor postor per a instal·lar-hi negocis vinculats als cotxes d’alta gamma o a ampliar les ofertes hoteleres o d’oci privat, que res tenen a veure amb les necessitats de la població de Palma.

 

EU s’oposarà amb totes les seves forces a l’especulació urbanística i a la regulació a la carta en els terrenys de l’antiga presó i reclamarà que es mantinguin els usos prevists en l’actual PGOU, i no descarta actuacions fins i tot judicials contra qualsevol operació que tracti d’eliminar la funció social de la propietat pública municipal per a destinar-la a negocis privats.

Share This