Bauzà ha ordenat la retirada del retrat de Matas per la condemna ferma, però el primer president declarat delinqüent fou Cañellas

retirar canyellasEl president Bauzá ha ordenat la retirada del retrat de Jaume Matas una vegada que té una condemna ferma decretada pel Tribunal Suprem. Des d’EU valoram positivament aquesta notícia, ja que creiem que els retrats de delinqüents no han d’estar penjats a les parets del Consolat de la Mar.

El primer president de la Comunitat fou Gabriel Cañellas, que també fou el primer corrupte declarat amb sentència ferma. És cert que la prescripció del delicte va impedir la seva condemna, però també ho és que la sentència va declarar provat el suborn que va cobrar i que es va ingressar als comptes del PP. És a dir, Gabriel Cañellas és un delinqüent que va tenir la sort de no ser condemnat estrictament per un motiu de prescripció.

Per altra part, des d’EU demanam que s’abandoni el costum d’encarregar quadres dels diferents presidents de la Comunitat, és un costum perfectament prescindible que correspon a altres èpoques i que actualment no té cap sentit.

Dels tres presidents membres del PP que han tengut  les Illes Balears, dos d’ells eren delinqüents, com ha quedat acreditat. El tercer no va poder acabar el seu mandat, ja que fou destituït pel seu propi partit precisament per donar pas a Jaume Matas. Fins i tot l’actual president corre el risc de no poder acabar el seu mandat per motius d’incompatibilitat, si la Justícia arriba a temps. O la incompatibilitat podria ser declarada quan ja hagués abandonat la presidència i tengués, si no es modifica aquest costum protocol·lari, encarregat el seu retrat.

Per tota això, EU reclama del president Bauzá que completi la seva tasca d’eliminar adherències innecessàries de les parets del Consolat, eliminant el retrat dels presidents corruptes i renunciant a que en el futur s’encarregui el seu propi retrat.

Share This