Cardona va ser el seu president al llarg d’anys, va dirigir la seua successió i va finançar el partir amb fons de la Conselleria

José Juan Cardona ha estat condemnat a 16 any de presó, en una documentadíssima i dura sentencia de l’Audiència Provincial. L’Audiència considera provat que Cardona i els seus subordinats crearen una trama delictiva destinada a desviar fons públics de la Conselleria cap a les seua pròpies butxaques, en una operació de saqueig sistemàtic. Però també el seu partit fou beneficiat: la sentència declara provat que Cardona va pagar amb fons de la Conselleria una part de la propaganda electoral del PP pitiús.

cardona d
J.J. Cardona fou al llarg d’anys el president del PP eivissenc i es va permetre fins i tot elegir el seu successor (que li va dedicar elogis molt encesos quan va ser triat). Va se el representat pitiús en el Govern del quadrienni més negre de la corrupció, sota el comandament de Jaume Matas. En aquest quadrienni també es planificaren i s’executaren les autovies de la corrupció i la confrontació social a Eivissa.

Quan els indicis de les activitats delictives de Cardona ja eren més que evident, aquest encara rebia el suport del PP pitiús i de Balears. Només quan les evidències foren ja aclaparadores acceptaren la seua renúncia a la militància, però mai fou expulsat ni va deixar de confraternitzar amb els seus companys de partit.

Per a EU és una evidència que el PP d’Eivissa fou còmplice de la corrupció generalitzada de la legislatura i beneficiari directe d’ella. La sentència de l’Audiència confirma el que tots ja sabíem: que Cardona finançava en part la campanya electoral amb fons públics, fons que mai ha retornat i que ho hauran de fer ara obligats per l’Audiència. Però això no és més que una minúscula part del finançament d’una campanya plena d’excessos que va superar (en “negre”, naturalment)

en molt els límits de la llei electoral. És hora de que el PP expliqui d’on sortiren el conjunt dels recursos gastats en la campanya, de que demanin disculpes i de que retornin tot allò que ingressaren il·legalment, no només el que ha quedat acreditat per la sentència.

No serà creïble cap al·legació de regeneració per part del PP mentre no facin la seua catarsi, es desfacin de les persones i els comportaments corruptes i retornin tot allò que han ingressat il·legalment i que forma part de la comptabilitat B.

Però no sembla que les coses vagin per aquí. Si fins ara han defensat als seus corruptes fins que no han tengut altre remei que desvincular-se (aparentment) d’ells, veiem com continuen defensant polítiques corruptes i de submissió als interessos dels poderosos que tant bé els ha anat (política i personalment) fins ara. Basta veure com aplaudeixen amb les orelles la decisió del Govern d’entregar a Matutes pel seu camp de golf les terres que robaren als seus propietaris, amb la trinxera inundable de l’autovia de l’aeroport, que no tenia altra finalitat que la d’aportar terres gratuïtament per aquest projecte. O com aplaudeixen igualment que es faci una llei a mida del mateix personatge per que pugui urbanitzar totes seues finques rústiques i crear un complex que seria la ruïna del petit comerç.

Si no hi ha una disculpa del PP i un canvi d’actitud, haurem d’entendre que, tot i la desvinculació que ara volen fer d’aquests personatges, són el mateix que el PP dels corruptes Matas i Cardona.

 

Share This